Salihli'de jandarma ekipleri, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ni tanıttı - Son Dakika
3.Sayfa

Salihli'de jandarma ekipleri, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ni tanıttı

Salihli\'de jandarma ekipleri, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi\'ni tanıttı

Manisa'nın Salihli ilçesindeki jandarma ekipleri, şiddete maruz kalan kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasının tanıtımını yaptı. Ekipler, OSB'deki fabrikalarda çalışan 402 kadına uygulamanın nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler verdi ve cep telefonlarına KADES programını indirdi.

23.02.2024 17:17  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesindeki jandarma ekipleri, ilçede çalışan 402 kadına, şiddete maruz kalan kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasının tanıtımı yapıldı.

Salihli'de jandarma ekipleri aile içi şiddet gören veya şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınların daha rahat ihbarda bulunabilmesi için geliştirilen KADES hakkında detaylı bilgi sahibi olunması ve uygulamanın daha etkin, doğru zamanda kullanılması için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, OSB'deki fabrikalarda çalışan 402 kadına uygulamanın kapsamı, nasıl ve ne zaman kullanılacağı hakkında bilgiler verirken, kadınların cep telefonlarına KADES programının indirilmesi sağlandı.

Jandarma ekipleri, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet gibi olayların başlarına gelmesi durumunda cep telefonuna yüklenen uygulama ile kendilerine bir tuş kadar yakın olduklarını ifade etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Salihli'de jandarma ekipleri, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ni tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement