Vietnamlı emlak patronu idam cezasına çarptırıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Vietnamlı emlak patronu idam cezasına çarptırıldı

Vietnamlı emlak patronu idam cezasına çarptırıldı

Vietnamlı emlak patronu Truong My Lan, 12,5 milyar dolarlık rekor mali dolandırıcılık davası kapsamında idam cezasına çarptırıldı.

11.04.2024 14:04  Güncelleme: 14:43

Vietnam'ın en büyük emlak şirketlerinden biri olan "Van Thinh Phat"ın sahibi Truong My Lan'ın mali dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davada karar verildi. 67 yaşındaki Lan, Vietnam'ın güneyindeki Ho Chi Minh kentindeki bir mahkemede yapılan duruşmada, zimmete para geçirme, rüşvet ve bankacılık kurallarını ihlal etme suçlarından idam cezasına çarptırıldı.

2 BİN 700 KİŞİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Rüşvet verdiği aracılar vasıtasıyla Sai Gon Anonim Ticaret Bankası'ndan usulsüz krediler aldığı tespit edilen Lan'ın, 2012 ile 2022 yılları arasında 12,5 milyar dolarlık haksız kazanç elde ettiği belirlenmişti. Geçen ay yargılanmaya başlanan Lan'ın davası, Vietnam'ın yanı sıra Güneydoğu Asya tarihindeki en büyük mali dolandırıcılık davası olarak kayıtlara geçmişti. İki bin 700 kişinin ifadeye çağrıldığı davada 10 savcı ve yaklaşık 200 avukat görev almıştı.

Vietnamlı emlak patronu 12,5 milyar dolarlık dolandırıcılık davasında idam cezasına çarptırıldı

BAZI SUÇLR İÇİN İDAM CEZASI UYGULANIYOR

Komünizm ile yönetilen Vietnam'ın, cinayet, silahlı soygun, uyuşturucu kaçakçılığı, tecavüz, çocukların cinsel istismarı, yolsuzluk, dolandırıcılık ve zimmete para geçirme dahil 22 suç için idam cezası uyguladığı biliniyor. Lan'ın idam cezasına çarptırıldığı davanın, Vietnam Komünist Partisi öncülüğünde sürdürülen yolsuzlukla mücadele kampanyası kapsamında sembolik önem taşıdığı belirtiliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Vietnamlı emlak patronu idam cezasına çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ibrahim seven: umarim bizim ulkemizdede uygulanır bu cazalar 189 11 Yanıtla
  • Osman Koca: bizim ülkede olsa nüfusun yarısı gider 146 2 Yanıtla
  • ben irfo: bizde olsa devlete kaç kurus oder serbest kalirdi 140 2 Yanıtla
  • Miraç YILMAZ: Sözde müslüman ülkeyiz, komünizm ile yönetilen Vietnamın kanunlarına bakın; hak edene cezasını veriyor. Ne olacak bizim halimiz, yapanın yanında kar karlıyor. 96 3 Yanıtla
    Oğuz Özen: Aynen öyle 47 2
  • k K: Allahın verdiği canı Allah alsın insanların alma hakları olmamalı 0 0 Yanıtla
  • Mustafa Kahraman: Burada aynı şekilde ceza uygulansa o artist artis gezen hava atan iş insanı görünümü verip milyonlarca lira vergi kaçıran ve buna bile bile sessiz kalan yöneticiler inanın kimse kalmaz heryer her krurum pislik dolmuş maalesef ülkenin özeti bu 0 0 Yanıtla

Advertisement