Fatih Üniversitesi Uluslararası Diyabet Sempozyumu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Basın Bültenleri

Fatih Üniversitesi Uluslararası Diyabet Sempozyumu Gerçekleştirildi

Fatih Üniversitesi Uluslararası Diyabet Sempozyumu Gerçekleştirildi

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından düzenlenen "1'inci Uluslararası Dünya Diyabet Günü Sempozyumu", alanında uzman birçok hekimin katılımıyla gerçekleşti.

25.11.2014 17:20

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından düzenlenen "1'inci Uluslararası Dünya Diyabet Günü Sempozyumu", alanında uzman birçok hekimin katılımıyla gerçekleşti. Sempozyumda, çağımızın önemli sağlık sorunlarından biri olan diyabet hastalığının tedavisi üzerinde duruldu.

Açılış konuşmasını Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Levent Kart'ın yaptığı sempozyuma Prof. Dr. Rubina Heptulla, Prof. Dr. Michael Albisser, Prof. Dr. İlyas Akdemir, Prof. Dr. Akif Büyükbeşe, Doç. Dr. Banu K. Köroğlu, Yard. Doç. Dr. Halil Kutlu Erol, Diyetisyen Binnur O. Bakır ve Diyetisyen Hayrettin Mutlu'nun yanı sıra diyabet, kardiyoloji, pediatri konularında uzman çok sayıda doktor, aile hekimi ve tıp fakültesi öğrencisinin katılımıyla Fatih Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Akdemir de sempozyumda, diyabet ve kalp hastalıkları arasındaki bağı anlatan bir sunum yaptı. Albert Einstein Montefiore Tıp Merkezi Çocuk Endokrinoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rubina Heptulla ise, özellikle çocuklarda görülen Tip 1 ve Tip 2 diyabetik rahatsızlıklara değindi. Çocuk yaştaki diyabet hastalarının yoğunlukla görüldüğü ülkelerden örnekler veren Dr. Heptulla, obeziteye yol açan nedenlerden de bahsetti. Genç yaşlarda diyabet hastalığı olanlarda nasıl belirtilerin olabileceğinden bahseden Prof. Dr. Rubina Heptulla, tedavi yöntemleri ve insülin kullanımı konusunda da konuştu.

Kan Şekeri Takibine Bulut Teknolojisi Yaklaşımı

Programa ABD'den katılan bir diğer konuşmacı ise Biyomedikal Tıp Uzmanı Prof. Dr. Michael Albisser de diyabetle mücadeleye teknolojik yaklaşımlar hakkında bilgi verdi. Doktor-mühendis işbirliği ile diyabet tedavisinde büyük ilerlemeler kaydedildiğinden söz eden Albisser, özellikle hastanın kan şekerlerinin takibinde "bulut" teknolojisinin kullanımından bahseden Dr. Albisser, A1c manager programı ile A1c tedavisini de sunum eşliğinde anlattı.

Aşırı Halsizlik Diyabet Habercisi Olabilir

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyabet ve Tiroid Merkezi Sorumlusu Yard. Doç. Dr. Halil Kutlu Erol, yapılan araştırmalar ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğunu ve büyük bir kısmının hastalıklarından haberdar olmadığını söyledi. Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her yedi kişiden birinin diyabetli olduğunu ifade eden Yard. Doç. Dr. Erol, 'Ülkemizde diyabetli hasta sayısında önemli bir artıştan söz etmek mümkündür. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir. Diyabetin belirtileri arasında öncelikli olarak; çok su tüketmek, sık idrara çıkmak, aşırı halsizlik ve kilo kaybı geliyor" dedi.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Fatih Üniversitesi Uluslararası Diyabet Sempozyumu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement