Malezya'da Okumak Artık Çok Kolay - Son Dakika
Basın Bültenleri

Malezya'da Okumak Artık Çok Kolay

Malezya\'da Okumak Artık Çok Kolay

Önder Dil, Malezya Sains Üniversitesi'nin (Malezya Bilim Üniversitesi) Türkiye'deki uzaktan eğitim programını üstlendi.

25.11.2015 18:00

Önder Dil, Malezya Sains Üniversitesi'nin (Malezya Bilim Üniversitesi) Türkiye'deki uzaktan eğitim programını üstlendi. Böylece Malezya Sains Üniversitesi'nde lisans, yüksek lisans ya da doktora yapmak isteyen öğrenciler Türkiye'de Önder Dili seçerek eğitim alabilecek.

Önder Dil Kurucusu Mustafa Köksal, Malezya Sains Üniversitesi (Malezya Bilim Üniversitesi) heyeti ile 3 gün süren görüşmelerin ardından çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaştı. Şu ana kadar yaptıkları görüşmelerde öğrenci, öğretim elemanı değişimi konularında işbirliği anlaşmaları bulunduğunu ifade eden Köksal, üniversitenin uzaktan eğitim ile ilgili programlarını da bundan sonra Türkiye'de Önder Dil olarak yürüteceklerini söyledi. Böylece Önder Dil'in Malezya Sains Üniversitesi'nin Türkiye'deki tek yetkili ofisi konumunda olduklarını ve Türkiye çapındaki öğrencilere hitap edeceklerini aktardı. Malezya Sains Üniversitesi'nin Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustaffa Fadzil Farid Wajidi'nin burada yapılan ortak çalışmalar, toplantılar ve bilgi alışverişi sonrasında alınan kararları üniversite senatosuna sunacağını belirten Köksal, Bu görüşmeler sonrasında uzaktan eğitim alanında da bir işbirliği anlaşması imzalayacaklarını belirtti.

Yanlızca Lisans Değil Yüksek Lisans ve Doktora Eğitim Fırsatı

Köksal, Malezya Sains Üniversitesi'nin (Malezya Bilim Üniversitesi) özellikle uzaktan eğitim konusunda daha çok öğrenciye ulaşmak istediğini belirtti. Malezya Sains Üniversitesi'nin bu isteğini karşılamak üzere,Önder Dil olarak üniversitenin tanıtımını üstlenip; yalnızca lisans değil, yüksek lisans ve doktora programlarına da öğrencilerin katılmasını sağlayacağını anlattı. Önder Dil Kurucusu Mustafa Köksal, Malezya Sains Üniversitesi'nin (Malezya Bilim Üniversitesi) yetkili ofisi olduklarında verecekleri hizmetleri ise şöyle sıraladı: "Üniversitenin tanıtımını yapmak, başvuranların bilgilerinin depolanması, öğrenci kabulü, kabul mektupları, eski - yeni öğrencilerin kayıtları, akademik değerlendirme, ödüllendirme sistemi, öğretim görevlilerinin atanması, öğrenme materyallerinin sağlanması, kredilerin belirlenmesi, sınavların hazırlanması, sınav takvimi, soruların çözümleri, cevap anahtarının hazırlanması, sınav ücretleri, sınavların güvenlikli yapılması, notların girilmesi, sınav sonuçları, dijital laboratuara ulaşım. Sınavların uygulanması, gerektiğinde ders takviyesinin yapılması, sınavların kağıt üzerinden yapılması…"

Malezya'da 3 Hafta Yeterli

Mustafa Köksal tüm bu hizmetleri sağlayarak Türkiye'deki öğrencilerin Malezya'da lisans, yüksek lisans ya da doktora eğitimi almalarına fırsat sunacaklarını belirtti ve "Kişilerin ulaşamayacağı şeyleri onlara biz sağlayacağız. Önder Dil'de eğitim aldıkları; fizik, kimya biyoloji işletme gibi alanlara ilişkin dersler de görebilecekler, internet üzerinden bize başvurular olacak" diye ekledi. Malezya Sains Üniversitesi'nin açıköğretim fakültesinin fen ağırlıklı olduğuna dikkat çeken Mustafa Köksal, "Derslerde; fizik, kimya, biyoloji ve ayrıca işletme de var. Bunlar laboratuar da gerektiriyor. Öğrenciler Türkiye'de uzaktan eğitim ile aldıkları dersleri, Malezya'daki 3 haftalık yoğunlaştırılmış laboratuar programı ile tamamlayabiliyorlar" şeklinde açıkladı. Bir akademik dönemde örgün okuyan öğrencinin toplamda çok fazla saat laboratuar eğitimi görmediğine dikkat çeken Köksal, "Malezya'da yaşam koşulları çok elverişli ve ekonomik. Öğrenci eğitimini Türkiye'de gerçekleştirip, Malezya'da yalnızca 3 hafta kalarak, burada tüm laboratuar uygulamalarını gerçekleştirerek, eğitimini tamamlayabiliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Malezya'da Okumak Artık Çok Kolay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement