Markafoni Türk Kadınının Online Stil Haritasını Çıkarttı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Markafoni Türk Kadınının Online Stil Haritasını Çıkarttı

Markafoni Türk Kadınının Online Stil Haritasını Çıkarttı

Moda dünyasına her gün başka bir yenilik tanıtan www.markafoni.com bu kez Türk kadının online alışveriş haritasını çıkarttı.

08.07.2013 17:35

Moda dünyasına her gün başka bir yenilik tanıtan www.markafoni.com bu kez Türk kadının online alışveriş haritasını çıkarttı. Yerli ve yabancı markaların en çok merak ettiği sorunun cevabını kapsamlı bir şekilde veren www.markafoni.com, modaseverlerin bütün eğilimlerini detaylı bir şekilde inceleyerek kapsamlı bir stil haritasını ortaya koydu. www.markafoni.com ve Markafoni iştiraklerinin 2012 yılı verilerine dayanarak hazırlanan sonuçlar bir hayli ilginç.

Türk kadını kışın Hunter'dan, yazın Toms'dan vazgeçmedi!

Stil haritası çalışması kapsamında www.markafoni.com'da her ay en çok satılan ürünler belirlendi. Buna göre 2012 yılında Türk kadınlarının aylara göre en çok aldığı ürünler şu şekilde belirlendi: Ocak ayında manto, şubatta kalın kazak, martta Hunter çizme, nisanda çiçekli elbise, mayısta gömlek elbise, haziranda bikini, temmuzda Toms espadril, ağustosta dantelli elbise, eylülde trençkot, ekimde militer gömlek, kasımda bordo peplum elbise ve aralıkta payetli elbise.

Tüm zamanların kurtarıcısı: Mini siyah elbise

Moda eleştirmenlerinin uzun yıllardır dolabınızda mutlaka bulunması gereken parçalar listesinde mini siyah elbise her zaman ilk sırada yer alıyor. Audrey Hepburn sayesinde üne kavuşan mini siyah elbise modeli Türk kadınlarının da 2012 yılında en çok tercih ettiği model oldu.

Türk kadının artık 38 numara giyiyor!

Kadınların vazgeçilmez tutkusu olan ayakkabı modasında ise önemli değişiklikler görülüyor. Son 10 yılda Türk kadının ayakları bir numara büyüdü. Bu nedenle site üzerinden tükenen ilk numara da 38 oluyor. Bunun yanı sıra topuk boyları açısından Türk kadının cesur seçimleri de dikkat çekiyor. Topuklu ayakkabı giyen kadınlar arasında en popüler topuk yüksekliği 8-11 cm oluyor.

Türk kadınının tercihi İtalyan markasından yana

Lüks, bütün dünyada olduğu gibi Türk kadınlarının da vazgeçilmez bir tutkusu. Lüks markalar arasında en çok tecih edilenlere bakıldığında ise Versace, Armani ve Gianfranco Ferre üç İtalyan olarak kadınların favorisi oluyor. Diğer tercih edilen markalar ise Michael Kors, Betsey Johnson, Chanel, Pradda, Louis Vuitton, Tod's, BCBG MaxAzria, Alexander McQueen, Marc by Marc Jacobs.

Türk kadınları gözlükte bildiğinden şaşmıyor

Trendler her sene değişse de Türk kadını gözlük tercihini en çok yuvarlak, pilot, wayfarer ve büyük çerçeveli modellerden yana kullanıyor. Bu da Türk kadınının gözlükte macera yaşamaktan hoşlanmadığını gösteriyor.

Online dünyanın alışveriş canavarı "Yengeç"

Yıldızlar alışveriş alışkanlıklarını da etkiliyor. Burçlara göre bakıldığında yengeçler en çok alışveriş yapan ilk burç. Hemen ardından ise boğa ve aslan burçları geliyor.

Dört stil ikonu modaya yön veriyor

Magazin dünyasını yakından takip eden Türk kadını stil sahibi ünlü çift olarak David ve Victoria Beckham'ı örnek alıyor. Vücudu en beğenilen model ise dünyaca ünlü yıldız Gisele Bündchen oluyor. Türk kadınlarının gardırobuna sahip olmak istediği ünlü İngiliz model Kate Moss. Kadınlara ilham veren stil ikonu ise Audrey Hepburn olarak belirlendi.

Kimler geldi, kimler geçti?

Moda her sene dolabımızdan bir parçayı alırken diğerini getiriyor. 2012 yılında hayatımıza platformlu Oxford ayakkabılar, haki renkteki bluzlar, dantel detaylar, taşlı kolyeler, bordo peplum elbiseler, PVC çantalar ve lateks taytlar girdi. Buna karşılık yıldız desenlere, şifon maksi eteklere, Ugg botlara, bıyık kolyeye, neon renklere, magazin çantalara ve renkli skinny jeanlere "güle güle" dedik.

Kadınların dolabı "siyah"

Türk kadını 2012'de en çok siyah rengi tercih etti. Siyah rengin ardından en çok mavi, bej, bordo/kırmızı, beyaz, yeşil, kahverengi, gri, sarı, more ve pembe en çok tecih edilen renkler arasında yer aldı.

Erkekler jean ve blazerla daha yakışıklı!

Araştırmaya göre kadınların erkeklerde en çok görmek istediği kombinasyon blazer ceket ve jean ikilisinden oluşuyor.

Her bölgeye farklı desen

İnfografik çalışmaya göre Türkiye'nin her bölgesinde farklı desenler seviliyor. Marmara'da kamuflaj, Ege'de dantel, Akdeniz'de çiçek, İç Anadolu'da çizgili dokuma, Karadeniz'de ışıltışı, Doğu Anadolu'da leopar ve Güney Doğu Anadolu'da simli desenler modaseverlerin gözdesi oluyor.

Her şeyin bir nedeni var!

Türk kadınları internetten alışveriş yapmayı giderek daha çok seviyor. www.markafoni.com, Türk kadınlarının internetten alışveriş yapmak için en çok kullandığı 10 bahaneyi şöyle sıralanıyor: "Bana olmazsa kardeşim giyer", "Bu markayı aylardır bekliyorum", "Hiçbir şeyim üstüme olmuyor", "Olmazsa evde giyerim", "Kargo bedavaydı", "Kendime hediye aldım", "Başkasının sepetindeydi ben almasam, o alacaktı", "Taksitle ödeyeceğim ne var ki", "Bu markayı aylardır bekliyorum", "Son alışverişimden kalan kuponlarım vardı".

Dünyada olup bitenden geri kalmamak ve yılın trendlerine önceden sahip olmak için www.markafoni.com adresine bakmanız yeterli!

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Markafoni Türk Kadınının Online Stil Haritasını Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement