Tasarrufun Mimarı Kadınlara Bes'lenme Çağrısı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Tasarrufun Mimarı Kadınlara Bes'lenme Çağrısı

Tasarrufun Mimarı Kadınlara Bes\'lenme Çağrısı

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklama, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

07.03.2014 19:30

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklama, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Mehmet Bostan, tasarrufun önemine işaret ederek, Türkiye'nin tasarruf oranlarının istenilen seviyede olmadığını, bu konuda toplumun ve ailenin temel direği olan kadınlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Yapılan araştırmalara göre kadınların tasarrufun da mimarı olduğuna dikkati çeken Mehmet Bostan, şunları dile getirdi.

"Bireysel Emeklilik Sistemi küçük birikimlerin de uzun vadeli olarak yatırıma dönüştüğü bir sistemdir. Tasarrufun mimarı ve öncüsü tüm kadınlarımızı Bireysel Emeklilik yaptırmaya davet ediyoruz. Kadınlarımız, 1 Ocak 2013'ten itibaren başlayan ve başka hiçbir yatırım aracında olmayan % 25'lik Devlet Katkısı uygulanmasını da göz ardı etmemeleri gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, yapılan her 100 TL birikim için Devlet 25 TL katkıda bulunuyor."

Mehmet Bostan, çalışan kadından ev kadınlarına, öğrencinden tarladaki çiftçiye, pazardaki esnaftan en üst tepe yöneticiye kadar toplumun her kesimine ulaşan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin uzun vadeli karlı bir tasarruf ve yatırım aracı olduğunu da vurguladı.

2014 BES için Parlak Bir Yıl Olacak

Mehmet Bostan, yılbaşından bu yana gerçekleşen yeni BES katılımcısı verilerine bakıldığında; 2014 yılının BES için parlak bir yıl olacağının görüldüğünü belirterek, "Biz 2014 yılında da BES'e olan talebin hacim olarak artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bütçeden ayrılan Devlet Katkısı miktarını da hesaba katarak, 2014 yılsonunda sistemin 35 milyar TL civarında bir fon büyüklüğü ile 5 milyon kişiyi aşan bir katılımcı sayısına ulaşacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Vakıf Emeklilik'in Yüzde 50 Üzerinde Katkı Payı Artışı Hedefi

Mehmet Bostan, Vakıf Emeklilik olarak hedeflerine de işaret ederek, şunları kaydetti:

"Vakıf Emeklilik olarak da 2014 yılı sonunda fon büyüklüğümüzü %50'nin üzerinde katkı payı artışı ile 2,5 milyar TL'ye ulaştırmayı planlıyoruz. Bunu, en az 100 bin yeni BES katılımcısı ile gerçekleştirmek hedefimiz. Bu hedefi gerçekleştirirken en büyük destekçimiz, iş ortağımız ve sermayedarımız Vakıfbank olacaktır."

Kadın Dostu Şirket

Mehmet Bostan, kadınların çalışma hayatına katılmalarının önemine vurgu yaparak, Dünya Bankası'nın tam zamanlı çalışan kadınların oranında sadece 6 puanlık bir artışın, gelirleri yüzde 7 artırıp, yoksulluğu yüzde 15 düşürebileceğini tahmin ettiğini ifade etti.

Türkiye'de kadınların çalışma hayatına katılma oranının yüzde 30'a yaklaştığını, Vakıf Emeklilik de ise çalışanların yüzde 60'a yakınını kadın personelin oluşturduğunu belirten Mehmet Bostan, Vakıf Emeklilik'in bu anlamda "kadın dostu bir şirket" olarak nitelendirildiğini de anımsattı.

Mikro Emeklilik Projesiyle Kadınlara Destek

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların yüzde 40'ının kadınlardan oluştuğunu da anımsatarak, şunları kaydetti:

"Kadınların refahının devamlılığının sağlanması ve artırılması çok önemli. Vakıf Emeklilik olarak gerçekleştirdiğimiz Mikro Emeklilik projesi ile (Türkiye İsrafı Önleme Vakfı) TİSVA'dan mikro kredi kullanan kadınlarımız aylık asgari 10 lira ile sisteme girebiliyor. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk. Amacımız düşük gelirli kadınlarımızın da Bireysel Emekliliğin nimetlerinden faydalanmalarını sağlamak. En önemlisi de bu sayede düşük gelirli kadınlarımız da yüzde 25'lik devlet katkısından faydalanmış oluyor."

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Tasarrufun Mimarı Kadınlara Bes'lenme Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement