86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen "yanlış cephane" itirafı - Son Dakika
Dünya

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen "yanlış cephane" itirafı

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlayan İsrail'den skandal bir itiraf geldi. 24 Aralık'ta Mahgazi mülteci kampına düzenlenen ve en az 86 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda yanlış cephane kullanıldığını belirten İsrailli bir yetkili, bu olayın yoğun sivil kaybına yol açtığını söyledi. ABD basını İsrail'in savaşın başlamasından bu yana ilk kez böyle bir itirafta bulunduğuna dikkat çekti.

29.12.2023 09:13  Güncelleme: 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Ekim'den bu yana saldırılar düzenlediği Gazze'yi kan gölüne çeviren ve 21 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail alçaklıkta sınır tanımıyor.

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen 'yanlış cephane' itirafı

86 KİŞİ YANLIŞ CEPHANE NEDENİYLE HAYATINI KAYBETMİŞ

İsmi açıklanmayan bir askeri yetkili, İsrail'in kamu yayıncısı Kan News'e 24 Aralık'ta Mahgazi mülteci kampına düzenlenen saldırılarda yanlış cephanenin kullanılmasının "yoğun sivil kaybına yol açtığını" itiraf etti. Pazar günü gerçekleştirilen saldırıda en az 86 kişi hayatını kaybetmiş BM can kaybının artabileceğini belirtmişti.

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen 'yanlış cephane' itirafı

"OLAYA KARIŞMAYAN SİVİLLERE KASITSIZ ZARAR VERİLDİ"

İsrailli askeri yetkili büyük hasar ve yüksek sivil kaybının sorumlusunun 'yanlış silah seçimi' olduğunu söyledi ve kullanılan mühimmat türünün saldırının niteliğine uymadığını sözlerine ekledi. İsrail Ordusu ise sivillerin kaybından üzüntü duyulduğunu ve olaydan ders çıkartıldığını açıkladı; "Ön soruşturma, saldırılar sırasında hedeflerin yakınında bulunan ek binaların da vurulduğunu ortaya çıkardı; bu da muhtemelen olaya karışmayan sivillere kasıtsız zarara yol açtı."

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen 'yanlış cephane' itirafı

SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA BİR İLK

ABD'li New York Times gazetesi İsrail'in savaşın başlamasından bu yana ilk kez böyle bir itirafta bulunduğuna dikkat çekti ve İsrail güçlerinin ABD tarafından gönderilen ve uzmanların sivil yoğunluklu bölgeler için uygun olmadığını söylediği yaklaşık 1000 kiloluk bombalar kullandığını hatırlattı.

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail\'den günler sonra gelen "yanlış cephane" itirafı

Son Dakika Dünya 86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen 'yanlış cephane' itirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ULUBATLI HASAN : Dünya devletlerini boşverin İslam ülkeleri bile birlik olamadıktan sonra Filistin'in işi bayağı zor.Adamlar arkalarına Avrupa ve ABD' desteğini de aldılarki haftalardır bombalıyorlar bitirene kadar da duracak gibi görünmüyorlar. Allah Filistinli kardeşlerimizi korusun, onlara dayanma gücü versin. 140 6 Yanıtla
    Selim Kayisi: Birlik olamamak değil ki durum. Hiçbir islam ülkesi bir diğer islam ülkesini beğenmiyor. Onlar Müslüman değil gözü ile bakıyor. Araplar Türklere mevali yani köle der. Biz onları baş tacı ederiz. 7 2 Nusret Balkan: İslam ülkeleri var mı ki? İsveçi natoya kabul eden biz kuran'ı yakanları koruyacağız onlarla ortak olacağız daha nicesi var ama işte ne söylesen boş yalandan kimse üzülmesin. 7 0
  • Vezir Barut: Amerika'nın uşağı olduğumuz için sadece itrail mallarını boykot edebiliyoruz. Biz sadece teferruatız. 20 senede tank,top ,iha,siha falan filan yaptık fakat Kendi hammaddemizle kendi malımızı bize itrail sattı. Çok bağımsız olduğumuz için asgari ücret işçinin eline geçmeden kazıklar geciverdi. Üzüldüğüm konu garip Filistin halkı. Sorsan tüm müslüman ülkeler yanlarında fakat o ülkeler sözde bağımsız ve de sözde müslüman. Haydi hayırlı traslar. 2 0 Yanıtla

Advertisement