ABD'li Senatör Donnelly Başkanlığındaki Heyet Konteyner Kentte - Son Dakika
Dünya

ABD'li Senatör Donnelly Başkanlığındaki Heyet Konteyner Kentte

ABD\'li Senatör Donnelly Başkanlığındaki Heyet Konteyner Kentte

ABD'nin Indiana Eyaleti Senatörü Josseph Donnelly ve beraberindeki heyet, 14 bin Suriyelinin kaldığı konteyner kenti ziyaret etti.

30.04.2013 15:55

ABD'nin Indiana Eyaleti Senatörü Josseph Donnelly ve beraberindeki heyet, 14 bin Suriyelinin kaldığı konteyner kenti ziyaret etti.

ABD'nin Indiana Eyaleti Senatörü Josseph Donnelly başkanlığında, senatörler; Heidi Heitkamp, Tammy Baldwin, Christopher Murphy, temsilciler meclisi üyesi Peter Welch ve beraberindeki heyet, Suriyelilerin barındığı konteyner kente geldi. Burada, Öncüpınar Mülki İdare Amiri ve konteyner kentten sorumlu Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan, Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı ve kamp sorumlusu Suphi Atan tarafından karşılanan heyet, daha sonra anaokulu öğrencilerinin eğitim gördüğü kreşe geldi. Öğrencilerin söylediği şarkıları dinleyen ABD'li heyet, çocuklar ile yakından ilgilenirken, bazı ziyaretçiler öğrencilerin fotoğrafını ve görüntülerini çekti. Donnelly ve beraberindekiler, öğrenim gören çocuklar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra, verilen eğitimin kalitesinden dolayı Türk yetkililere teşekkür etti. Heyet, geniş güvenlik önlemleri altında Suriyeli kadınların biçki, dikiş, nakış ve halı dokuma kurslarını da ziyaret etti. Suriyeli kadınlarla sohbet eden ziyaretçiler, Suriyeli kadınların ürettiği el işi ürünlerden satın aldı. Halı dokuma tezgahına gelen Donnelly ve beraberindekiler, dokuması yapılan halıları inceledi. Donnelly, burada dokuması yapılan halının kesimini yaptıktan sonra, halının bulunduğu demirin düşmesi sırasında kısa süreli bir korku yaşadı. Konteyner kentte muhtar, aza ve idare meclisine seçilen Suriyeliler ile bir araya gelen ABD'li heyet, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında konteyner kentten ayrıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD'li Senatör Donnelly Başkanlığındaki Heyet Konteyner Kentte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement