ABD ve İngiltere, Yemen'de Husi hedeflerini vurdu - Son Dakika
Dünya

ABD ve İngiltere, Yemen'de Husi hedeflerini vurdu

ABD ve İngiltere, Yemen\'de Husi hedeflerini vurdu

ABD ve İngiltere Savunma Bakanlıkları, Yemen'de 8 Husi hedefini vurduklarını duyurdu. Vurulan hedefler arasında füze sistemleri, füze rampaları, hava savunma sistemleri, radarlar ve mühimmat depoları bulunuyor. Operasyona İngiltere 4 savaş uçağı ve 2 yakıt uçağıyla katıldı. ABD ve İngiltere, Husilerin uluslararası gemilere yönelik saldırı kabiliyetini zayıflatmayı hedeflediklerini açıkladı.

23.01.2024 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD ve İngiltere Savunma Bakanlıkları, dün gece Yemen'de 8 Husi hedefini vurduklarını duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), vurulan hedeflerin füze sistemleri, füze rampaları, hava savunma sistemleri, radarlar ve derine gömülü mühimmat depolarını olduğunu belirtti.

İngiltere Savunma Bakanlığı operasyona 4 Typhoon FGR4 savaş uçağının ve 2 Voyager yakıt uçağının katıldığını belirterek "Uçağımız, Sana hava sahası yakınındaki iki askeri bölgede birden fazla hedefi vurmak için Paveway IV hassas güdümlü bombaları kullandı. Bu lokasyonlar, Kızıldeniz'de uluslararası gemiciliğe yönelik kabul edilemez saldırıların devam etmesini sağlamak için kullanılıyordu" dedi.

ABD CENTCOM ise "Bu saldırıların amacı, Husilerin ABD ve İngiltere gemilerinin yanı sıra Kızıldeniz, Bab El Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi'ndeki uluslararası ticari gemilere yönelik pervasız ve hukuka aykırı saldırılarını sürdürme kabiliyetini zayıflatmaktır" açıklamasını yaptı. CENTCOM, vurulan hedeflerin füze sistemleri, füze rampaları, hava savunma sistemleri, radarlar ve derine gömülü mühimmat depolarını olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya ABD ve İngiltere, Yemen'de Husi hedeflerini vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement