Burkina Faso'da silahlı saldırı: En az 40 sivil yaşamını yitirdi - Son Dakika
Dünya

Burkina Faso'da silahlı saldırı: En az 40 sivil yaşamını yitirdi

Burkina Faso'nun Soum eyaletinde yüzden fazla silahlı kişi evlere ve mülteci kampına saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda en az 40 sivil yaşamını yitirdi, 42'den fazla kişi yaralandı.

28.11.2023 20:33  Güncelleme: 00:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burkina Faso'nun kuzeyindeki Soum eyaletinde mülteci kampının da bulunduğu Djibo kentinde düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 sivil hayatını kaybetti, 42'den fazla sivil yaralandı.

SİLAHLI SALDIRIDA 40 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ulusal basındaki haberlere göre, yüzden fazla silahlı kişi, Soum eyaletinin başkenti Djibo'da şehrin çeşitli noktalarında evlere ve mülteci kampına saldırı düzenledi. Saldırıda en az 40 sivil yaşamını yitirirken, 42 sivil de yaralardı. Bölgede bulunan askerlerle silahlı grup arasında çıkan çatışmada da çok sayıda silahlı kişi etkisiz hale getirildi.

Burkina Faso'da silahlı saldırı: En az 40 sivil hayatını kaybetti

ÜLKEDE 2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Burkina Faso'da 2015'te baş gösteren güvenlik krizi sonucu 2 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Hükümet verilerine göre, bu kişilerden yalnızca 120 bini evlerine dönebildi.

BAŞBAKAN "ÜLKE TOPRAKLARININ YÜZDE 65'İ DEVLET KONTROLÜNDE" DEMİŞTİ

Başbakan Apollinaire Joachimson Kyelem de Tambela, mayısta yaptığı açıklamada, ülke topraklarının yüzde 65'inin devlet kontrolünde olduğunu söylemişti.

Burkina Faso\'da silahlı saldırı: En az 40 sivil yaşamını yitirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Burkina Faso'da silahlı saldırı: En az 40 sivil yaşamını yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement