Büyükelçi Ozan: "Kosova'da Yaşayan Türk Vatandaşları Seçmen Kayıtlarınızı Yaptırın" - Son Dakika
Dünya

Büyükelçi Ozan: "Kosova'da Yaşayan Türk Vatandaşları Seçmen Kayıtlarınızı Yaptırın"

Büyükelçi Ozan: "Kosova\'da Yaşayan Türk Vatandaşları Seçmen Kayıtlarınızı Yaptırın"

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye’de yapılacak genel seçimlerde Kosova’da yaşayan Türk vatandaşlarının adres kayıt sisteminde bulunmamaları halinde oy kullanamayacağını vurgulayarak, “Geçen sene seçmen listesinde değillerse, konsolosluk şubemize gelsinler kayıtlarını yaptırsınlar” dedi.

28.02.2015 11:55

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye'de yapılacak genel seçimlerde Kosova'da yaşayan Türk vatandaşlarının adres kayıt sisteminde bulunmamaları halinde oy kullanamayacağını vurgulayarak, "Geçen sene seçmen listesinde değillerse, konsolosluk şubemize gelsinler kayıtlarını yaptırsınlar" dedi.

Türkiye'de Haziran ayında gerçekleşecek genel seçimlerde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da oy kullanabilecek. Bu kapsamda Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nde kurulacak sandıklarda oy kullanabilecekler. Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler kapsamında Kosova'da oy kullanacak Türk vatandaşları 3 1 Mayıs tarihinde oy kullanacak. Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kosova'da yaşayan Türk vatandaşlarının ancak Yurtdışı Seçmen Kütüğü 'ne kayıtlı olmaları şartı ile oy kullanabileceklerini vurgulayarak, "Biliyorsunuz geçen yıl Ağustos ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ilk yaşadık. Değiştirilen mevzuat çerçevesinde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da elçiliklerde ve konsolosluklarda, seçmen sayısı açısından belli kriterleri karşılayan elçiliklerimizde ve konsolosluklarımızda oy haklarını kullandılar. Bu çerçevede Kosova'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da büyükelçiliğimizde gelerek oy kullandı. Yalnız bizim tahminimize göre bazı vatandaşlarımızın adres kayıt sistemine kayıt olmamaları sonucunda, bizim yaptığımız bütün duyurulara rağmen son anda bunu fark ettiklerini ve oy kullanamadıklarını gördük" dedi.

Kosova'da yaşayan Türk vatandaşlara seslenen Ozan, "Ben şimdiden buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Biliyorsunuz oy kullanmak her vatandaşın hem görevi hem de hakkıdır. Bu sebeple burada, Kosova'da yaşayan bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğer adres kayıt sisteminde kayıtlı değillerse, yani geçtiğimiz yıl bu sebeple oy veremedilerse lütfen bir an önce konsolosluk şubemize gelsinler, müracaat etsinler ve kendilerinin kayıtlarını yapalım. Mart ayının ilk haftasına kadar bu işlemleri tamamlamalarını ısrarla vurgulamak istiyorum. Zira mart ayının içinde seçmen listeleri açıklanacak. Bundan sonra bir itiraz dönemi var ama bu durumu değiştirmek onlar adına sıkıntıya neden olacak. Burada demokratik hakkımızı en üst düzeyde kullanalım. Hepsinden ricam geçen sene seçmen listesinde değillerse, konsolosluk şubemize gelsinler kayıtlarını yaptırsınlar. Ama adres kayıt sisteminde kayıtları varsa, seçmen olarak kayıtlı iseler buna gerek yok. Onlar yine seçmen listesinde çıkacaklardır. Bunu özellikle duyurmak istiyorum. Seçimler de 31 Mayıs'ta Pazar günü burada büyükelçiliğimizde yapılacak. Onun için hazırlıklarımız yapıyoruz. Herkesin yüksek oranda katılımını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları "Yurtdışı Seçmen Kütüğü "ne kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın internet sitesinden kontrol edebilirler. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Büyükelçi Ozan: 'Kosova'da Yaşayan Türk Vatandaşları Seçmen Kayıtlarınızı Yaptırın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement