Cem Aydın Yürüyüşle Anıldı - Son Dakika
Dünya

Cem Aydın Yürüyüşle Anıldı

Cem Aydın Yürüyüşle Anıldı

Kopenhag'da, 21 yaşındaki Cem Aydın öldürülmesi ve artan şiddet olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

06.02.2012 03:44

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 21 yaşındaki Cem Aydın öldürülmesi ve artan şiddet olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

Türk-Danimarka İletişim Forumu (TDN) ve Beşiktaşlılar Derneği Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde 19 Ocak akşamı yaşadığı evinin önünde 8-10 kişinin saldırısına uğrayan ve daha sonra kaldırıldığı Kopenhag Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren 21 yaşındaki Cem Aydın ve artan şiddet olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Saat 14.00'da Kopenhag Belediye Sarayı önündeki meydanda başlayan ve Parlamento Meydanı'nda son bulan yürüyüşe Aydın'ın ailesinin yanısıra yaklaşık 150 Türk ve göçmen katıldı. Belediye meydanında Kopenhag'ın Sosyal Yaşamdan Sorumlu Belediye Başkanı Pia Allerslev aileye başsağlığı diledi.

Protesto yürüyüşünde, Danimarka'da son yıllarda göçmenlere yönelik artan şiddet olayları ile Danimarkalı ve göçmen gençler arasında yaşanan şiddet olayları kınandı. Baba Haşim Şahin yürüyüşten sonra "Organizeyi yapan iyi niyetli arkadaşlara teşekkür ederim. Ancak katılımın fazla olmamasına üzüldüm. Bizim oğlumuz belki geri gelmeyecek ama bundan sonra benzeri olayların yaşanmaması açısınden yürüyüşe daha çok katılım gerekiyordu" dedi.

Çalışma Bakanlığında Daire Başkanı olarak çalışan TDN Başkanı Bircan Eker "Son üç yılda ölümle sonuçlanan saldırı olaylarında artış görüldü. Üç yıl içinde başta Türk gençleri olmak üzere çok sayıda göçmen şiddet olaylarında hayatını kaybetti. Herkesin oğlu ve kardeşi var. Bu olaylarda ölenler onlar da olabilirdi veya ileride onların da başına benzeri olaylar gelebilir. İleride bu şekilde saldırıların olmaması ve şiddet olaylarına karşı duyarsız olmadığımızı göstermek için sessiz bir yürüyüş düzenledik. Ölümle sonuçlanan son şiddet olayının kurbanı Cem Aydın olduğu için yürüyüşte onun resmini taşıdık" dedi.

Gösteriye katılanlar ellerinde "Şiddeti Durdurun", "Cinayetlere son verin" yazılı pankartlar taşıdılar. Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Savaş Karakaplan da kısa sürede düzenlenen yürüyüşe katılımdan memnun olduklarını belirerek 7 Şubat tarihinde saat 18.00-21.00'da Kopenhag'daki Söpavillion restoranında, son yılların şiddet olaylarını ve şiddetin nereden kaynaklandığını tartışmak için bir panel düzenleyeceklerini, panelde konuşmacılar arasında eski Milletvekili Yıldız Akdoğan'ın da bulunacağını söyledi. Savaş Karakaplan, gençlerin şiddet olaylarından uzak tutulmaları için öncelikle ön yargıların yıkılması, anne ve babaların yanısıra, Danimarka toplumu ve yetkililerin gençlere kucak açması, sorunlarını dinleyerek çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Savaş Karakaplan "yürüyüşe katılım az oldu. Bu olayların devam etmemesi için sesimizi duyurmamız gerekiyordu. Katılım daha fazla olmalıydı. Çocuk sahibi olan ailelerin bu konulara daha duyarlı olmaları gerekir" dedi. Yürüyüş olaysız bir şekilde son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Cem Aydın Yürüyüşle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement