Donald Trump, Ulusal Güvenlik Dosyalarını Yanlış Yönetme Suçlamasıyla Florida'da Mahkemeye Çıkıyor - Son Dakika
Dünya

Donald Trump, Ulusal Güvenlik Dosyalarını Yanlış Yönetme Suçlamasıyla Florida'da Mahkemeye Çıkıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik dosyalarını yanlış yönetme suçlamasıyla Miami'deki mahkemede ifade vermek için Miami'ye geldi. Trump, sınıflandırılmış bilgileri yasadışı şekilde elinde bulundurmak da dahil olmak üzere suçlamalarla karşı karşıya kaldı. 2024 yılında Beyaz Saray'a geri dönmek için kampanya yürüten Trump, bir eski ABD başkanına yöneltilen ilk federal ceza davasıyla karşı karşıya kaldı. Trump tüm suçlamaları reddediyor.

13.06.2023 11:58  Güncelleme: 14:42

Amerika Birleşik Devletleri tarihinde ilk kez, eski bir Amerikan Başkanı federal davada hakim karşısında çıkacak. Bu isim Donald Trump. Trump, devlete ait gizli belgeleri alıkoymakla suçlanıyor. Trump'a 37 suçlama yöneltildi. Amerikan tarihinde ilk kez bir başkana federal dava açıldı.

MİAMİ'YE GELDİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik dosyalarını yanlış yönetme suçlamasıyla mahkemede ifade vermek için Miami'ye geldi. Trump, Bedminster, New Jersey'deki golf kulübünden, Miami'nin yakınındaki Trump Doral tatil köyüne geçti .

Donald Trump, Ulusal Güvenlik Dosyalarını yanlış yönetme suçlamasıyla Florida'da mahkemeye çıkıyor

NÜKLEER SIRLARI YASADIŞI ELİNDE TUTMAKLA SUÇLANIYOR

Trump'ın karşılaştığı suçlamalar arasında, nükleer sırlar da dahil olmak üzere, sınıflandırılmış bilgileri yasadışı şekilde elinde bulundurmak da var. 2024 yılında Beyaz Saray'a geri dönmek için kampanya yürüten Trump, bir eski ABD başkanına yöneltilen ilk federal ceza davasıyla karşı karşıya kaldı. Trump tüm suçlamaları reddediyor.

Donald Trump, Ulusal Güvenlik Dosyalarını yanlış yönetme suçlamasıyla Florida'da mahkemeye çıkıyor

GOLF TATİL KÖYÜNE GİTTİ

Trump, Pazartesi akşamı Miami golf tatil köyündeki lokantasına girdi ve orada bulunan birkaç misafiri selamladı. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, şehrin Trump'ın mahkeme duruşması için hazırlık yaptığını belirtti.

Donald Trump, Ulusal Güvenlik Dosyalarını yanlış yönetme suçlamasıyla Florida'da mahkemeye çıkıyor


İLK DURUŞMALARI OLACAK

Trump, daha sonra suçlamalarla ilgili bir konuşma yapmak üzere Bedminster'a dönecek. Bu, Trump ve Florida'daki aynı büyük jüri tarafından suçlanan yakın bir yardımcısı olan Walt Nauta'nın ilk duruşmaları olacak. Her ikisinin de yerel saatle 15:00'te (BST 20:00) mahkemeye çıkması bekleniyor.

Donald Trump, Ulusal Güvenlik Dosyalarını Yanlış Yönetme Suçlamasıyla Florida\'da Mahkemeye Çıkıyor

Son Dakika Dünya Donald Trump, Ulusal Güvenlik Dosyalarını Yanlış Yönetme Suçlamasıyla Florida'da Mahkemeye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement