Mayalar'dan sonra şimdi de Vikingler! Kıyamet günü için yıllar önce 22 Şubat'ı işaret etmişler - Son Dakika
Dünya

Mayalar'dan sonra şimdi de Vikingler! Kıyamet günü için yıllar önce 22 Şubat'ı işaret etmişler

Maya Takvimi'ne göre 2012 yılında kıyametin geleceği ve Şirince'nin tek kalan yer olacağı iddiası, köyün dolup taşmasına neden olmuştu. Bu kehanet gerçekleşmedi ancak şimdi de Vikinglerin kıyamet için verdiği tarih konuşuluyor. Vikingler, yıllar önce kıyamet günü için 22 Şubat'ı işaret etti fakat herhangi bir yıl vermedi.

05.10.2021 00:03  Güncelleme: 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli uygarlıkların kıyamet vaktine ilişkin tarihleri geçmişten günümüze doğru dilden dolaşmaya devam ediyor. Mayaların 2012 yılı için işaret ettiği kıyamet kehaneti gerçekleşmezken, o dönem tek sağ kalacağı yer olarak işaret edilen İzmir'in Şirince köyü turist akınına uğramıştı. Şimdi de Vikinglerin kıyamet için verdiği "22 Şubat" günü konuşuluyor.

ROK KELİMESİ KIYAMET ANLAMINDA KULLANILIYOR

Mynet'te yer alan habere göre Ragnarok kelimesi eski İskandinav dilinde Ragna ve rok kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşuyor. Ragna kelime anlamıyla tanrıların düzenleyici gücü demektir. Rok kelimesi ise kıyamet ve kader anlamlarında kullanılır. Bu iki kelimenin birleşiminden oluşan ragnarok sözcüğü ise tanrıların kaderi anlamını taşıyor.

ŞİRİNCE'NİN BENZERİ RAGNORAK

Ragnarok tam olarak; kozmosun içinde yer alan her şeyin ve hatta tanrıların bile felaketi demek. Yani var olan her şeyin sonu denilebilir. Bu sona kıyamet ismi veriliyor. Maya Takvimi'nde Şirince'nin dünyada tek kalan yer olacağını söylemesi gibi ragnarok kehanetlerinde de İngiltere'nin Yorkshire bölgesindeki Ragnarok kasabası kurtulan tek bölge olacak.

22 ŞUBAT'I İŞARET EDİYORLAR

Ragnorak kehanetlerinde dünyanın ve insanlığın sonunun 22 Şubat tarihinde geleceği söylenir. Kesin olarak hangi yıl olduğu bilmese de 22 Şubat'ın dünyanın son günü olacağına inananların anlattığı kıyamet senaryosu şöyle:

  • Güneş ve ay tutulacak.
  • Kötülük tanrısı Loki zincire bağlı oğlu kurt Fenrir'i serbest bırakacak.
  • Kökleri çekirdeğe kadar uzanan ve farklı diyarları dallarında taşıyan Dünya ağacı yeraltı ejderhası Nidhogg tarafından kuruyana kadar ısırılıyor.
  • Jormungand yılanı denizden çıkıyor.
  • Yeryüzü yarılıyor ve Hel katmanının yaratıkları dünyaya çıkıyor.
  • Mitolojik tanrılar son savaşını veriyor ve yeni bir düzen kuruluyor.

DAHA SONRA ALTIN ÇAĞ GELECEK

22 Şubat'ta yaşanan olay sona erdiğinde ise yeni bir çağın başlayacağına inanılıyor. Tarlalara daha ekinler ekilmeden ürünler kendiliğinden yeşerecek ve tüm hastalıkların çaresinin olacağı bir döneme uyanılacaktır. Hod tarafından öldürülmüş olan Balder geri dönecek. Ragnarok'ta ölmüş olan tanrıların kendi çocukları bu tanrıların mirasını geri alacaktır.

Mayalar\'dan sonra şimdi de Vikingler! Kıyamet günü için yıllar önce 22 Şubat\'ı işaret etmişler

Son Dakika Dünya Mayalar'dan sonra şimdi de Vikingler! Kıyamet günü için yıllar önce 22 Şubat'ı işaret etmişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Emin salih : Bu haberi yapmak bile saçma Allah cc in rasulüne bildirmediği vakti hala insanların bileceğine inanan ahmak lar var maalesef 271 26 Yanıtla
  • Guiseren Kasim: Nekadat saçma haber Allah'tan başka kimse bilemez nekaadar ahmaksiniz 35 1 Yanıtla
  • Fırat Yaman: Ne zaman gelip çatacak?” diye sana kıyamet saatini sorarlar. De ki: “Onun hakkındaki bilgi sadece rabbimin katındadır. Vakti geldiğinde onu açığa çıkaracak olan ancak Allah’tır. O (kıyamet), göklere de yere de ağır gelecektir! Sizi ansızın yakalayacaktır!” Sanki sen onu biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi Allah katındadır, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.” A'râf Suresi - 187 . Ayet Tefsiri 28 3 Yanıtla
    Kerim Demir: Allahu Ekber ???? 4 0
  • Derya Güzel: İşsizlik maaşı da şubatta biteceği. İçin benim için zaten kıyamet bilmiş vikingciler 31 0 Yanıtla
  • o ses: rtuk dını sıyası kontrolu hayal dunyası 2OI7 sonrası herkes tesadufen nefes. 16 10 Yanıtla
  • Hasan Kuskapan: Kopsun da herkez rahatlasın salgın hastalık bir yandan ekonomik krizler bir yandan nasıl bir döneme denk geldik kopsun da kurtulalım yoksa bu eziyetin biteceği yok 18 3 Yanıtla

Advertisement