Fas'ta depremden 10 gün sonra enkaz altında kalan eşek sağ olarak kurtarıldı - Son Dakika
Dünya

Fas'ta depremden 10 gün sonra enkaz altında kalan eşek sağ olarak kurtarıldı

Fas'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden 10 gün sonra arama-kurtarma ekipleri, Marakeş'in eteklerindeki Imni-n-Isli köyünde enkaz altında kalan bir eşeği sağ olarak kurtardı. Eşek, yapılan kurtarma operasyonunun ardından yerel bir veteriner tarafından muayene edildi. Fas'taki deprem felaketinde ise şu ana kadar 2 bin 901 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 530 kişi yaralandı.

20.09.2023 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Fas'ta enkaz altında kalan eşek 10 gün sonra kurtarıldı

MARAKEŞ - Fas'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden 10 gün sonra arama-kurtarma ekipleri enkaz altında kalan bir eşeği sağ olarak kurtardı.

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Orta ve Batı Galler İtfaiye ve Kurtarma Servisi'ne bağlı ekip, 10 gün sonra enkaz altında kalan bir eşeği sağ olarak kurtardı.

Servis tarafından yapılan açıklamada, eşeğin Marakeş'in eteklerindeki Imni-n-Isli köyünde bir enkaz altından uzun çabalar sonucu kurtarıldığı ifade edilerek, "UK-ISAR yapı mühendisinin yaptığı değerlendirmenin ardından uygun güvenli çalışma sistemi ile ekip eşeğe ulaşmak için yoğun çaba gösterdi. Kurtarıldıktan sonra eşek yerel bir veteriner tarafından muayene edildi" denildi.

Açıklamada, eşeğin sahibinin yapılan kurtarma operasyonu son derece minnettar olduğu aktarıldı.

Öte yandan Fas'taki deprem felaketinde şu ana kadar 2 bin 901 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 530 kişi de yaralandı.

Fas\'ta depremden 10 gün sonra enkaz altında kalan eşek sağ olarak kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Fas'ta depremden 10 gün sonra enkaz altında kalan eşek sağ olarak kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement