Fransa'da şarap üreticilerinden protesto: Binlerce litre şarabı yola döktüler - Son Dakika
Dünya

Fransa'da şarap üreticilerinden protesto: Binlerce litre şarabı yola döktüler

Fransa'da hükümetin tarım politikasını protesto eden çiftçiler, eylemlerini sürdürüyor. Yüzlerce Fransız şarap üreticisi, yurtdışından gelen ucuz alkollü içeceklere karşı hükümetin desteğini protesto etmek amacıyla İspanya sınırındaki otoyolu kapattı ve İspanya'dan şarap taşıyan beş tankere saldırdı. Kamyonların kapaklarını açan protestocular 90 bin şişeye eşdeğer kırmızı ve beyaz şarabı yol ortasına döktü.

27.01.2024 10:00  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da çiftçiler, hükümetin tarım politikasını protesto etmek için eylemlerini sürdürüyor. Onlarca bölgeye yayılan protestolara bir yenisi daha eklendi. Fransız şarap üreticileri ucuz içki ithalatına tepki göstermek için ses getiren bir eylem düzenledi.

Yüzlerce Fransız şarap üreticisi, yurtdışından gelen ucuz alkollü içeceklere karşı hükümetin desteğini protesto etmek amacıyla İspanya sınırındaki otoyolu kapattı ve İspanyol şarabı taşıyan kamyonları boşalttı. Binlerce litre içki İspanya sınırına döküldü.

İÇKİ DOLU İSPANYOL TANKERLERİNE SALDIRDILAR

Yaklaşık 150 Fransız şarap tüccarı, Fransa'da satmak üzere İspanya'dan şarap taşıyan beş tankere saldırdı. Kamyonların kapaklarını açan protestocular 90 bin şişeye eşdeğer kırmızı ve beyaz şarabı yol ortasına döktü.

FRANSA'NIN ŞARAP İTHALATININ YÜZDE 65'İ İSPANYA'DAN

Başta İspanya ve Fas olmak üzere şarap ürünleri ithalatı, 2022 yılında Fransa pazarını, bazen yerel şarapların yarısı kadar fiyatlarla 6,5 ??milyon hektolitreden fazla şarapla doldurdu. İthalatın %65'i İspanya'dan geliyor ve şişeleri litre başına 1 Euro'nun altında satılırken, güney Fransa'da üretilip satılanlar 3 Euro'nun üzerinde.

Ortalığın savaş alanına döndüğü o anlardan geriye bu görüntüler kalırken, Fransa hükümetinin olaylar karşısında nasıl bir politika izleyeceği merak ediliyor.

Fransa\'da şarap üreticilerinden protesto: Binlerce litre şarabı yola döktüler

Son Dakika Dünya Fransa'da şarap üreticilerinden protesto: Binlerce litre şarabı yola döktüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serkan Basar: düşünsenize bizim burda döktüğünü millet kovayla koşardı :) 16 5 Yanıtla

Advertisement