Güneş Sistemi'ne 9. Gezegen Ekleniyor - Son Dakika
Dünya

Güneş Sistemi'ne 9. Gezegen Ekleniyor

Güneş Sistemi\'ne 9. Gezegen Ekleniyor

Gök bilimciler, Plüton'un ötesinde 9'uncu bir gezegenin olduğuna işaret eden "güçlü bir kanıt" elde etti.

15.04.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gök bilimciler, Güneş Sistemi'nin dış kısmında, Plüton'un ötesinde 9'uncu gezegenin olduğuna işaret eden "güçlü bir kanıt" elde ettiklerini açıkladı.

DÜNYA'NIN 10 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Sonuçları "Astronomical Journal"da yayımlanan araştırmada California Teknoloji Enstitüsünde görevli gök bilimciler, matematiksel hesaplamalar ve bilgisayar simülasyonları yardımıyla Güneş Sistemi'nin dış kısmında, Dünya'nın 10 katı büyüklükte 9'uncu bir gezegenin varlığını kanıtlayan bulgu elde etti.

Henüz doğrudan gözlemlenmeyen gezegenin yörüngesi ve Güneş Sistemi'nin dış kısmındaki rolü konusunda derinlemesine inceleme yapan gök bilimcilerden Konstantin Batygin, "150 yıl sonra ilk kez Güneş Sistemi'ndeki gezegen sayımının henüz bitmediğine dair esaslı kanıt mevcut" ifadesini kullandı.

Güneş'in çevresindeki bir turunu 20 bin yılda tamamladığı öngörülen 9'uncu gezegenin, sistemin dış ucundaki "cüce" gezegenleri çekim gücüyle etkilediği sanılıyor.

Araştırmanın, on yıl önce Pütonun "cüce" gezegen sınıfına sokulmasıyla sonuçlanan keşifleriyle ün kazanan gök bilimci Mike Brown'un liderliğinde yürütüldüğü belirtildi.

Brown, antik dönemlerden günümüze değin Güneş Sistemi'nde iki gerçek gezegenin keşfedildiğini hatırlatarak, 9'uncu gezegenin bu bağlamda 3'üncüsü olacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Güneş Sistemi'ne 9. Gezegen Ekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Hud Erdemli: Yusuf suresi Bir vakit Yusuf, babasına; Babacığım! Ben (rüyada) on bir yıldızla, güneşi ve ayı gördüm; bana secde ediyorlardı" dedi. (Yusuf Suresi-4) Bu ayeti ilk duyduğumdan beri Allahualem toplam on bir gezegen olması gerekir diye düşünmüştüm. 9 2 Yanıtla
  • Borutv: Onu bunu bilmem ammaa Gunes bes santim daha Dunyaya yaklasirsa vay halimize Adana kebap..... 5 5 Yanıtla
    Zodiac: Dedigin o kadar cahilce birseydi. 5 Santim egilmenle ayni sey yada 5 santim ziplaman. Neyse... 7 1
  • Kudret: Biz seni görmeden sevdik ya resulallah 9 1 Yanıtla
  • Amed serhildan: Bunlar boş işler uğraş uğraş sonuç sifir. 1 5 Yanıtla
  • Adam: Marduk işte o gezegen ve dünyaya 3 uydusundan biri yollayıp bu saçmalığın kökünü kurutup yok edipbitirecek er yada geç o zaman insanlar kaçacak delik ararlarken birileri marsa saklanacak oradan süper atom yakıt teknolojiyle yeni dünyalar arayacaklardır ve basaracaklar 1 5 Yanıtla
    seyyare: Baskanlik olmazsa olmaz. 1 4
  • ANTİ AKP: TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ DERKEN MEMLEKETİ BİTİRDİNİZ BU NASIL BİR TERÖR BİTİRMEKTİR ANLAMIŞ DEĞİLİM ANLAYAN VARSA BANA BİR ANLATIVERSİN AKIL ERDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL AÇIKÇASI MADDİ VE MANEVİ OLARAK TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN VAHİM BİR DURUM İLE MEMLEKET KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEK SURETİYLE SAHİPSİZ BIRAKILMIŞTIR... 1 3 Yanıtla
  • veli baba: millet uzaya gidiyor siz haberinize yorum almaktan çekiniyorsunuz 2 0 Yanıtla
  • misafir: momm seni uzaylılar kacırsada dünyayı birde dışardan gör bakalım senmi haklısın yoksa bilimi dogru 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement