Hacivatla Karagöz, Türkleri Oy Vermeye Çağırdı - Son Dakika
Dünya

Hacivatla Karagöz, Türkleri Oy Vermeye Çağırdı

Hacivatla Karagöz, Türkleri Oy Vermeye Çağırdı

TBB, Hacivat ve Karagözlü el ilanları hazırlatıp, bunları Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde evlerin posta kutularına atıyor, sokak ve caddelerde dağıtıyor.

07.09.2016 10:27

TBB, Hacivat ve Karagözlü el ilanları hazırlatıp, bunları Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde evlerin posta kutularına atıyor, sokak ve caddelerde dağıtıyor. TBB Yönetim Kurulu üyesi Safter Çınar, "AfD'nin aslında belli bir oy sayısı var. Katılım artarsa oranları düşük kalacaktır. Bizim amacımız Türkiye kökenli seçmenlerin sandık başına gidip oy kullanmalarını sağlamak. Hangi partiye isterlerse versinler. Yeter ki oy kullansınlar. Ancak seçim pusulasını boş atmak oy kullandığı anlamına gelmiyor. Bu yüzden seçim pusulasına mutlaka bir işaret koymaları gerekiyor" dedi.

PARTİLERDEN GÖRÜŞ SORDU

TBB Sözcüsü Ayşe Demir de, Türkiye kökenli Berlinliler için taleplerini dile getirdi. Demir, Türkiye kökenliler arasında işsizlik oranının yüksek olduğuna dikkat çekerek, Berlin'de yeniden kurulacak hükümetin bu konuda duyarlı olmasını istedi. Göç ve uyumla ilgili tüm birimlerin tek bir senatörlükte toplanması gerektiğini belirten Demir, yabancılar dairesinin içişleri senatörlüğünde alınıp uyum senatörlüğüne devir edilmesi gereğini de vurguladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Hacivatla Karagöz, Türkleri Oy Vermeye Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement