Halep'te Halk Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika
Dünya

Halep'te Halk Yaşam Mücadelesi Veriyor

Halep\'te Halk Yaşam Mücadelesi Veriyor

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te, halk aylardır devam eden savaş ve bombardımana rağmen hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

16.01.2014 15:04  Güncelleme: 15:07

Suriye’de yaşanan iç savaşın izleri, Halep kentinde kendini güçlü bir şekilde gösteriyor. Halepliler, hayatlarını idame ettirebilmek için şehrin cadde ve sokaklarında mesleklerini devam ettirmeye çalışıyorlar.

Enkaz ve molozların ortasında yaşam mücadelesi veren seyyar satıcı Haşim El Muhammed, “Savaştan önce Halep turizm ve kültür cennetiydi. İç savaşla birlikte insanlar buralardan kaçmaya başladı. Halep’te kalan az sayıda vatandaş çalışarak hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

Bombardıman tehlikesi altında olduklarını ancak Allah'a sığındıklarını söyleyen satıcılar, "Allah bizi koruyor. Yoksa her zaman bombardıman olabilir. Bunu bilemeyiz" ifadelerini kullandı.

Sokak satıcıları ayrıca, benzin olmadığı için odun ve kömür kullandıklarını belirterek, çatışmaların en kısa sürede sona ererek, ülkeye huzur gelmesini ve hayatın normale dönmesini istediklerini belirtiyor.

UĞUR KUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Halep'te Halk Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement