- Hollanda'da Aşure Dağıttılar - Son Dakika
Dünya

- Hollanda'da Aşure Dağıttılar

- Hollanda\'da Aşure Dağıttılar

- Hollanda'da Aşure Dağıttılar Hollanda'nın Çeşitli Kentlerinde Düzenlenen Aşure Günü Etkinliklerine Katılım Yoğun Oldu

20.12.2010 14:51

- HOLLANDA'DA AŞURE DAĞITTILAR

Hollanda'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen aşure günü etkinliklerine katılım yoğun oldu. Hep birlikte duaların edildiği etkinliklerde matem orucu sonrası özenle yapılıp dağıtılan aşureler, hep birlikte yenilerek barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Kuzey Hollanda'nın Zaandam kentinde Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği tarafından her yıl Muharrem ayının 13'üncü günü gerçekleştirilen 'Aşure Günü' bu yıl da yoğun ilgi gördü. Dernek binasında düzenlenen etkinliğe yerel siyasetçiler başta olmak üzere dedeler, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

GÜNÜMÜZ AMACINA ULAŞTI

Dernek Başkanı Lütfü Köseoğlu, yaptığı açılış konuşmasında etkinliklerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Artık geleneksel hale gelen bu günümüz, Muharrem Ayının 13.gününde yapılıyor. Başta yerel siyasetçilerimiz olmak üzere canlarımız bizleri her yıl olduğu gibi bu yıl da yalnız bırakmadılar. Günümüzün amacına ulaştığını düşünüyorum" diyerek herkese teşekkür etti.

GÜNÜN ANLAMINI ANLATTI

Zandamlı Alevi dedelerden Haydar Yıldırım, gecede yaptığı konuşmasında, "Nuh tufanında kurtulanların ceplerinden çıkan yiyeceklerin karıştırılması sonucu bu aşure denen yemek ortaya çıkmıştır, bu olay Muharrem ayında yaşandı. Kerbela olaylarında , 12 imamlarda Hz. Hüseyin şehit edildi, oğlu Hz. Zeynel Abidin ise kurtulmuştu. Aynı zamanda, aynı anda da şükür orucu tutulmuştur. Bu nedenle bu iki olayın aynı ayda yaşanması sebebiyle her yıl orucun 13'üncü gününde Aşure çorbası pişirilmektedir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya - Hollanda'da Aşure Dağıttılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement