İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor - Son Dakika
Dünya

İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

İngiltere\'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

İngiltere'de yeni inşa edilmiş 88 binanın temellerinde sorunların tespit edilmesi nedeniyle yıkım kararı çıktı. Binlerce sterlin istenen evlerde yer alan fayansların kurtarılması, tuğla ve betonların ise yeni evlerin yapımında kullanılması hedefleniyor.

18.01.2024 15:25  Güncelleme: 17:16

İngiltere'nin Cambridge kenti yakınlarında yeni yapılmış binaların temellerinde tespit edilen sorunlar nedeniyle, 88 bina için yıkım kararı alındı. Fiyatları 575 bin ile 850 bin sterlin arasında olan binalar kepçeler tarafından yıkılmaya başladı.

İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

88 YENİ BİNA İÇİN YIKIM KARARI ALINDI

Cambridge şehir merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Darwin Green arazisi üzerinde yapılacak 1593 yeni ev için onay alınırken inşaatı bitmiş 88 binadaki mühendislik hataları nedeniyle bölgede kepçeler çalışmaya başladı. Konuyla ilgili bilgi veren müteahhitler Barratt ve David Wilson, projenin ikinci bölümünün yapım aşamasındayken bazı evlerin tasarımıyla ilgili sorunları fark ettiklerini belirttiler.

İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

Müteahhitler, durumun haziran ayında tespitinin ardından standartları karşılamayan evler için en iyi kararın yıkım olduğu düşünülerek harekete geçildiğini duyurdu.

İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

EVLERİN İÇİNDEKİ FAYANS VE BAZI MALZEMELER KURTARILACAK

Yıkım kararı sonrası gerekli izinlerin de alınmasıyla başlanan çalışmalarda bugün 4 ev yıkıldı, kalan evlerin de 12 hafta içinde yıkılması planlanıyor. Yıkılacak binaların toplam değerinin 40 milyon sterlini aştığı öğrenilirken fayans ve diğer malzemelerin kurtarılacağı, beton ve tuğlaların ise sahada kırılarak yeniden kullanılacağı açıklandı.

İngiltere'de temellerinde sorun tespit edilen, yeni inşa edilmiş 88 binanın yıkımına başlandı

Son Dakika Dünya İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • tolga karabulut: VAY BE HELAL OLSUN BİZDE OLSA VER PARA AL İMAR SONRA DEPREMDE İNSANLAR ÖLÜNCE KADER DE GEÇ TEDBİR SENDEN TAKDİR ALLAHDAN SEN ÇÜRÜK BİNAYI YAP ÖLÜNCE KADER DE ALLAHIN CEZALARI ! 72 0 Yanıtla
  • side meister optik semih: Hristiyan ülke calmaz yemez Müslüman yer çalar 49 14 Yanıtla
  • Özcan Kuvan: Adamlarda kanun var nizam var o yüzden sırtları yere gelmiyor. Bizde torpil rüşvet havalarda uçuyor o yüzden burnumuz ....tan kurtulmuyor. Şimdi dangalağın biride kalkar bana yorum yazar çok istiyorsan oraya git diye :)) 57 1 Yanıtla
  • Nurhak Cemal: İşte devlet gücü bu güçlü bir devlet bu imar barışı yok af yok rant yok seni seviyorum biritanya ne mutlu ingilizim diyene 34 23 Yanıtla

Advertisement