İsrail basını Türkiye'nin boykotunu yazdı: Tel Aviv gafil avlandı, inşaat ve otomotiv sektörünü fena vurdu - Son Dakika
Dünya

İsrail basını Türkiye'nin boykotunu yazdı: Tel Aviv gafil avlandı, inşaat ve otomotiv sektörünü fena vurdu

Türkiye'nin ticari ilişkileri sonlandırdığı İsrail yönetiminin uykuları fena halde kaçmış durumda. Tel Aviv yönetiminin bu kararla gafil avlandığını yazan İsrail basını, temel hammaddelerin gelmesinin durması, temel ihtiyaç maddeleri ve gıda fiyatlarının artması ve konut fiyatlarının artabilmesi nedeniyle Türk boykotunun mali yansımalarının yakında İsraillileri etkileyeceğini aktardı. Öte yandan inşaat ve otomotiv sektörünün de boykottan özellikle etkilendiğine vurgu yapıldı.

05.05.2024 12:39  Güncelleme: 13:02

Türkiye'nin İsrail ile tüm ticari ilişkileri kesme kararı dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, ülkede yaşanabilecekler Tel Aviv yönetimini kara kara düşündürmeye başladı.

KONUT FİYATLARI ARTABİLİR

İsrailli gazete Calcalist, temel hammaddelerin gelmesinin durması, temel ihtiyaç maddeleri ve gıda fiyatlarının artması ve konut fiyatlarının artabilmesi nedeniyle Türk boykotunun mali yansımalarının yakında İsraillileri etkileyeceğini yazdı.

"FİYATLAR TÜRKİYE'DEKİ TEDARİKÇİLERDEN DAHA YÜKSEK OLACAK"

Habere göre, alternatif ithalat kaynakları bulmak zaman ve anlaşmalar gerektiriyor ve bunlar imzalansa bile mal fiyatlarının Türkiye'deki mal tedarikçilerinin talep ettiğinden çok daha yüksek olması muhtemel.

"TEL AVİV YÖNETİMİ GAFİL AVLANDI"

Haberde Tel Aviv yönetiminin bu karar ile adeta gafil avlandığı belirtildi. İsrailli gazete yöneticilerin Ankara'dan böyle bir hamle beklemediğini ve Türkiye'nin İsrail'le ticari bağlarını kesme kararının "tamamen sürpriz" olduğunu belirtti.

İNŞAAT VE OTOMOTİV SEKTÖRÜ TEHLİKEDE

Calcalist, inşaat sektörünün ve Türkiye'den İsrail'e bir dizi popüler otomobil ihraç eden otomotiv sektörünün boykottan özellikle etkilendiğinin altını çizdi.

İsrail basını Türkiye\'nin boykotunu yazdı: Tel Aviv gafil avlandı, inşaat ve otomotiv sektörünü fena vurdu

Son Dakika Dünya İsrail basını Türkiye'nin boykotunu yazdı: Tel Aviv gafil avlandı, inşaat ve otomotiv sektörünü fena vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Mesut Erdoğan: Yurt içi piyasamıza olumlu yansır inşallah! Her işte bir hayır vardır! Sen mazlumun yanında ol yeter 150 3 Yanıtla
  • Yelloz Kız: bu haberi yiyen var mı ya 38 106 Yanıtla
    İsmet Korkmaz: yemezsen gargara yap 86 4 serkan cindemir: Nickinde hayır yok neyi yersin bilemedim?? 24 1 Şevki Sünger: BEN YEMEDİM 0 10
  • Desperado null: 8 milyonluk nüfusu var ABD para yardımı yapiyor neyine etkilenecek:) 42 20 Yanıtla
    Levent Ünal: Paranın satın alamadığı şeylerde var elbet ?? 57 14 Hursit Yavas: Levent bu devirde para satin alamadigi tek sey gercek munindir . Israilinde ona ihtiyaci olmadigina gore para herseyi satin alir gunumuzde … 18 15
  • Ender seker: İsrail in çok umrundaaydı sanki 18 13 Yanıtla
  • Aa: Hadi yaa 18 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement