Irak'ta Kuraklık ve Çölleşme Tehlikesi: Yer Altı Sularında Azalma - Son Dakika
Dünya

Irak'ta Kuraklık ve Çölleşme Tehlikesi: Yer Altı Sularında Azalma

Irak\'ta Kuraklık ve Çölleşme Tehlikesi: Yer Altı Sularında Azalma

Irak'ta kuraklık ve çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya olunduğu belirtilerek, yer altı sularında ciddi bir azalma olduğu açıklandı. Süleymaniye Yeraltı Suları Kurumu Genel Müdürü Abbas Ali Ahmed, her 10 yılda bir kuraklıkla yüz yüze kalındığını ve suya olan ihtiyacın arttığını ifade etti. Ahmed, iklim değişikliği ve artan su tüketimi karşısında kaynakların azaldığını vurgulayarak, su tüketimi politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

17.08.2023 20:24

Kuraklık ve çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya olan Irak'ta yer altı sularında ciddi bir azalma olduğu belirtildi.

Süleymaniye Yeraltı Suları Kurumu Genel Müdürü Abbas Ali Ahmed, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "her 10 yılda bir kuraklıkla yüz yüze kalındığını" ve bu nedenle suya ihtiyacın daha fazla olduğunu söyledi.

Kuraklıktan ötürü dünyada su paylaşımının azaldığına işaret eden Ahmed, artan su tüketimine karşın kaynakların ise azaldığını vurguladı.

Ahmed, "Yer altı sularında ciddi bir azalma var. İklim değişikliğin de bunda etkisi büyük. Ancak Kürdistan Bölgesinde durum tehlikeli boyutlara ulaşmadı." dedi.

"Su tüketimi konusunda politikamızı gözden geçirmeliyiz"

Süleymaniye'de yağmur miktarında son iki yılda bir düşüş yaşandığını belirten Ahmed, bu durumun da yer altı sularının azalmasına neden olduğunun altını çizdi.

Ahmed, "Su tüketimi konusunda politikamızı gözden geçirmeliyiz. Halkın bilinçlenmesi ve bu sorunun idare edilebilmesi için gerekli anlayış oluşmalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Irak'ta Kuraklık ve Çölleşme Tehlikesi: Yer Altı Sularında Azalma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement