İsrail, Hamas lideri İsmail Haniye'nin konutunu vurdu - Son Dakika
Dünya

İsrail, Hamas lideri İsmail Haniye'nin konutunu vurdu

İsrail, Hamas lideri İsmail Haniye\'nin konutunu vurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), dün gece düzenlenen hava saldırısında Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin konutunun hedef alındığını belirtti. IDF açıklamasında, konutun Hamas'ın üst düzey liderlerinin İsrail'e yönelik saldırıları yönlendirdiği bir buluşma noktası olarak kullanıldığı ifade edildi. İsmail Haniye, 2017'den bu yana Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak görev yapıyor.

16.11.2023 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), dün gece düzenlenen hava saldırısında Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin konutunun hedef alındığını belirtti.

IDF'ten yapılan açıklamada, "IDF savaş uçakları gece saatlerinde Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin konutunu vurdu. Söz konusu konut, Hamas'ın üst düzey liderlerinin İsrail'e yönelik saldırılarını yönlendirdiği bir buluşma noktası kullanılıyordu" denildi.

İSMAİL HANİYE KİMDİR?

İsmail Haniye, 1963'te Gazze Şeridi'nde bulunan Elşati mülteci kampında dünyaya geldi. Haniye'nin ailesi, 1948'de Arap-İsrail Savaşları sırasında mülteci durumuna düşmüştü. Şubat 2006'da Filistin Ulusal Yönetimi Başbakanı olarak göreve başladı ve Haziran 2014'te görevden alındı. Haniye, 2017'den bu yana Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak görev yapıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İsrail, Hamas lideri İsmail Haniye'nin konutunu vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement