İsviçre'de Görevli Gazeteciler Zürih'te Buluştu - Son Dakika
Dünya

İsviçre'de Görevli Gazeteciler Zürih'te Buluştu

İsviçre\'de Görevli Gazeteciler Zürih\'te Buluştu

Zürih'te düzenlenen 'İsviçre'deki Türk basın yayın kuruluşlarının sorunları ve çalışmaları' başlıklı toplantıya katılım yoğun oldu.

11.12.2012 15:37  Güncelleme: 15:46

İsviçre'deki Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani'nin organize ettiği, Zürih'te düzenlenen 'İsviçre'deki Türk basın yayın kuruluşlarının sorunları ve çalışmaları' başlıklı toplantıya katılım yoğun oldu.

Toplantıya Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Kurumsal İlişkiler ve İletişim Dairesi Başkanı Gazali Çiçek, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Selçuk Üniversitesi'nden Doç.Dr. Mustafa Şeker, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Tanju Sümer, Eğitim Müşaviri Sezai Gülen ve basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani, Batı İsviçre Dernekleri Federasyonu Başkan yardımcısı Mehmet Şahingöz, İsviçre Türk Toplum Başkanı Kahraman Tunaboylu, SERA Başkanı Osman Us, İTDV Başkanı Ahmet Akın, Türk İsviçre Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Hüseyin Samsunlu, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İsviçre Şubesi Başkanı Hasan Emre Yılmaz ile İsviçre Türk Diyanet Vakfı adına Dr. Ahmet Okan katıldı.

Toplantıya ayrıca İsviçre'de görev yapan Türk haber ajansı ve gazetelerin de temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bern Büyükelçisi Tanju Sümer, toplantının verimli geçmesini dilediğini belirterek konukları selamladı. Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani, toplantı amacının İsviçre'de faaliyet gösteren basın ve sivil kuruluş örgütlerinin sorunlarının tespiti, bunların Ankara'ya duyurulması olduğunu belirtti. Gani, sorunların giderilmesi ve kurumlar arası diyalogların arttırılması gerektiğini söyledi. Katılımcılar konuşmaların ardından söz alarak sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İsviçre'de Görevli Gazeteciler Zürih'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement