İtalya: Bmgk Dışında Askeri Çözümün Yanında Olmayız - Son Dakika
Dünya

İtalya: Bmgk Dışında Askeri Çözümün Yanında Olmayız

İtalya: Bmgk Dışında Askeri Çözümün Yanında Olmayız

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Suriye'ye yönelik askeri bir çözüme ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararıyla yanaşabileceklerini açıkladı.

27.08.2013 16:06

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Suriye'ye yönelik askeri bir çözüme ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararıyla yanaşabileceklerini açıkladı. Böylece İstekli Ülkeler Koalisyonu gibi bir oluşumda yer almayacakları mesajı veren Bonino, çatışma yerine siyasi çözümden yana olduklarını belirtti.

Cumhuriyet Senatosu'nda Suriye'deki gelişmelere ilişkin hükümetin tavrını açıklayan Bakan Emma Bonino, "İtalya, BMGK'nın görevlendirmesi dışındaki askeri çözümlere destek vermeyecektir" dedi. Suriye muhalefetine de silah temin etme niyetinde olmadıklarını ifade eden Bonino, İtalya'nın bölgenin istikrarı için siyasi çözümden yana olduğunu vurguladı.

4 EYLÜL'DE TOPLANTI

Bakan Bonino, bakanlar düzeyinde Suriye'nin Dostları Grubu ile Suriye muhalefetinin ise 4 Eylül'de bir toplantı yapılacağı bilgisini paylaşırken, bunun nerede olacağını belirtmedi. Bonino ayrıca perşembe günü NATO 'da Suriye meselesinin görüşeceğini de ekledi. - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İtalya: Bmgk Dışında Askeri Çözümün Yanında Olmayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement