Jean-Claude Juncker: "Türkiye, Ürdün ve Lübnan Mülteci Sorunu Konusunda Tüm Avrupa'dan Daha... - Son Dakika
Dünya

Jean-Claude Juncker: "Türkiye, Ürdün ve Lübnan Mülteci Sorunu Konusunda Tüm Avrupa'dan Daha...

Jean-Claude Juncker: "Türkiye, Ürdün ve Lübnan Mülteci Sorunu Konusunda Tüm Avrupa\'dan Daha...

Biyografi: Jean-Claude JunckerJuncker, Hristiyan Sosyalist Partisi'ne 1974 yılında Lüksemburg'da katıldı.

27.11.2016 02:34

Biyografi: Jean-Claude Juncker

Juncker, Hristiyan Sosyalist Partisi'ne 1974 yılında Lüksemburg'da katıldı.

1995 – 2013 yılları arasında Lüksemburg'un Başbakanı'ydı..

2014 yılından beri Avrupa Komisyonu Başkanlığı'nı yürütüyor.

Avrupa Birliği ulusal hükumetleri arasında ve dünyada seçilmiş diğer politikacılar arasında en uzun süre görev yapan siyaset adamı.

euronews: "Avrupa için ölümcül darbe hangisi olurdu ' Brexit, popülizm, sığınmacı sorunu, zorlu ekonomik durum ' Avrupa Birliği bugün kuruluşundan bu yana en kritik dönemlerinden birini yaşıyor. Avusturya, İtalya, Fransa ve Almanya'da yapılacak seçimler, birliğin mevcudiyetini tehdit ediyor. Bütün bunları Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'dan başka kiminle konuşabiliriz ' Programımıza katıldığınız için teşekkür ederiz sayın Junker."

Jean-Claude Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanı: "Merhaba hanımefendi."

euronews: "İki yıl önce göreve başlarken dediniz ki benim komisyonum son şans komisyonu. Bugün Avrupa Birliği'nin içinde bulunduğu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz'"

Jean-Claude Juncker: "Nihayetinde Avrupa Birliği bir varoluş sorunuyla karşı karşıya değil."

euronews: "Gerçekten mi '"

Jean-Claude Juncker: "Dediniz ki Fransa ve Almanya'daki seçimler Avrupa Birliği'ni tehdit ediyor. Bu doğru değil. Fransa'daki ve Almanya'daki seçimler bu ülke vatandaşlarına Avrupa Birliği'nin kaldırılması veya devam etmesiyle ilgili bir soru yöneltmeyecek. Ama haklısınız, başkanlığını yürütme şerefine muvaffak olduğum bu komisyonunun "son şans komisyonu" olacağını söylemiştim. Bunu söylerken Avrupa Briliği'nin son şansını kullanacağı bir döneme girdiğini anlatmak istiyordum. Avrupa vatandaşları ile Avrupa Birliği'nin kamusal ve politik kararları arasındaki uçurum her geçen gün biraz daha artıyordu ve bunu düzeltmek istedim."

euronews: "Kesinlikle. Avrupa Birliği kurumları Avrupa halkından uzak olmakla eleştiriliyor. İnternet izleyicilerimizden bu röportaj için bize sorularını iletmelerini istemiştik. Şimdi size o sorulardan birini yöneltmek istiyorum, Moussa Bourema'nın sorusu: Avrupa Birliği'nin en zayıf noktası nedir'"

Jean-Claude Juncker: "Bir tabudan bahsedelim: Diğerleri hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Kuzeyli Laponlar, Sicilya adası hakkında ne biliyor' Güney İtalyalılar Polonya'nın derinlikleri hakkında ne biliyor? Hiçbir şey. Birbirimize, diğerlerinin kültürüne daha çok ilgi duymamız gerek."

#Russia not a 'regional power' BarackObama made a big error on that says JunckerEU in exclusive interview euronews pic.twitter.com/gcRWKmoJBB— Isabelle Kumar (Isabelle_kumar) 26 novembre 2016

euronews: "Bu kritik dönemde en önemli müttefiklerinizden birini kaybetmek üzeresiniz. Çok güçlü bir müttefik üstelik. Evet, Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Shulz'dan bahsediyorum. Hem de böyle zor bir dönemde…"

Jean-Claude Juncker: "Hayır, ben Martin Shulz'un gidişine bu kadar büyük anlamlar yüklemezdim. Ama, Martin Shulz'la verimli çalıştık. Kendisi, komisy

Auteur:

Tags:Gepost: 26 november 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Jean-Claude Juncker: 'Türkiye, Ürdün ve Lübnan Mülteci Sorunu Konusunda Tüm Avrupa'dan Daha... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement