Kırgızistan ve Tacikistan, sınır anlaşmazlığında uzlaşmaya vardı - Son Dakika
Dünya

Kırgızistan ve Tacikistan, sınır anlaşmazlığında uzlaşmaya vardı

Kırgızistan ve Tacikistan, sınır anlaşmazlığında uzlaşmaya vardı

Kırgızistan ile Tacikistan hükümetleri, sınır belirleme heyetlerinin Batken şehrinde gerçekleştirdiği toplantıda, sınırın 43,32 kilometresi üzerinde uzlaşmaya vardı. İki ülke arasındaki 970 kilometrelik sınırın sadece 503 kilometresi daha önce belirlenmişti. Protokol imzalanarak anlaşmanın bir kısmı tamamlandı ve kalan sınırların tespiti için çalışmalara devam edileceği bildirildi.

08.10.2023 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan ile Tacikistan hükümetlerinin anlaşmazlık konusu sınırın 43,32 kilometresi üzerinde daha uzlaşmaya vardıkları bildirildi.

Kırgızistan hükümetinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, iki ülkenin sınır belirleme heyetlerinin 3-8 Ekim'de Batken şehrinde bir araya geldikleri belirtildi.

Çalışma gruplarının Kırgız-Tacik devlet sınırının 43,32 kilometresi üzerinde daha anlaşmaya vardıkları protokolü imzaladıkları bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, Tacikistan'da yapılacak sonraki toplantıda kalan sınırların tespiti için çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki 970 kilometrelik sınırın sadece 503 kilometresi belirlenmiş durumdaydı. İki ülkenin hükümetleri, ağustos ayında Kırgız-Tacik sınırının 101,9 kilometrelik bölümünün daha belirlendiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kırgızistan ve Tacikistan, sınır anlaşmazlığında uzlaşmaya vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement