Letonya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Dünya

Letonya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl Etkinliği Düzenlendi

Letonya\'da Türkiye Cumhuriyeti\'nin 100. Yıl Etkinliği Düzenlendi

Letonya'da Türkiye'nin Riga Büyükelçiliği tarafından Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Büyükelçi Şule Öztunç'un açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Türk sanatçılar tarafından konser verildi. Konserde Cumhuriyet ve Osmanlı dönemi Türk bestecilerinin eserleri icra edildi ve Leton ezgilerine de yer verildi. Eski Letonya Cumhurbaşkanı Valdes Zatlers ve diğer konuklar, etkinliğe katılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu anlatan fotoğraf sergisini gezdi ve Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı.

31.10.2023 19:03  Güncelleme: 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Letonya'da, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Riga Büyükelçiliğince etkinlik düzenlendi.

Türkiye'nin Riga Büyükelçisi Şule Öztunç'un açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, keman sanatçısı Cihat Aşkın, soprano Burcu Hancı, ud sanatçısı Mesut Çaşka ve piyano sanatçısı Kandemir Basmacıoğlu tarafından konser verildi.

Cumhuriyet ve Osmanlı dönemi Türk bestecilerinin eserlerinin icra edildiği, ayrıca Leton ezgilerine yer verilen konseri, aralarında eski Letonya Cumhurbaşkanı Valdes Zatlers, milletvekilleri Aleksanders Kristens, Linda Liepina, İgors Rayevs'in de bulunduğu yaklaşık 500 kişi dinledi.

Konserin ardından konuklar Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu anlatan fotoğraf sergisini gezdi ve Riga Büyükelçiliği tarafından verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna iştirak etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Letonya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement