Lübnan Basını: Kaçırılan Türk Pilotlar Özgürlüğe Kavuşabilir - Son Dakika
Dünya

Lübnan Basını: Kaçırılan Türk Pilotlar Özgürlüğe Kavuşabilir

Lübnan Basını: Kaçırılan Türk Pilotlar Özgürlüğe Kavuşabilir

Daily Star gazetesi, rehinelerle ilgili olumlu işaretler ortaya çıktığını belirterek 2 Türk pilotunun özgürlüğe kavuşabileceğini yazdı.

16.10.2013 11:44  Güncelleme: 12:54

Suriyeli muhaliflerce tutulan Lübnanlı Şii rehinlerin serbest bırakılmasını sağlamak için Beyrut'ta Ağustos ayında kaçırılan iki THY pilotunun yer aldığı videonun yayınlanması, Lübnan'da da ilgi uyandırdı. Daily Star gazetesi, dokuz Lübnanlı rehinesinin yakında salıverileceği yönünde geçen hafta olumlu işaretler ortaya çıktığını belirterek rehinelerin serbest kalmasıyla iki Türk pilotunun özgürlüğe kavuşabileceğini yazdı. 

"İYİYİZ EVE DÖNMEK İSTİYORUZ"

Daily Star gazetesi, Beyrut'ta kaçırılan iki Türk pilotu Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın Kurban Bayramı'nın ilk gününde yayımlanan videoda sarf ettikleri, "iyiyiz, eve dönmek istiyoruz" yönündeki sözleri de yansıttı.

Pilotların kaçırılmasının sorumluluğunu üstlenen ve kendisine Zuwwar Al İman Ali Al-Reda adını veren grubun Mayıs 2012'den beri Suriye'de isyancıların ellinde olan 9 Lübnanlı Şii'nin serbest bırakılmasını istediği anımsatan gazete, şöyle devam etti:

"İKİ TÜRK PİLOTU SALI VERİLEBİLİR"

"Geçen hafta dokuz Lübnanlı Şii rehinesinin yakında salı verileceği yönünde olumlu işaret ortaya çıktı. Onların serbest kalmasıyla kaçırılan iki Türk pilotu salı verilebilir."

Gazete, "Lübnan'ın Genel Güvenliği Başkanı Tümgeneral Abbas İbrahim, her iki vakayı çözmekle görevlendirilmiş durumda ve arabuluculuk yapılması için Şam, Doha ve Ankara'ya ziyaretlerde bulundu" da dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Lübnan Basını: Kaçırılan Türk Pilotlar Özgürlüğe Kavuşabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement