İsviçre, Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci oldu - Son Dakika
Dünya

İsviçre, Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci oldu

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı, ''The Code'' adlı şarkıyla İsviçre'yi temsil eden Nemo kazandı.

12.05.2024 01:46  Güncelleme: 02:06

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda, "The Code" adlı şarkıyla yarışan İsviçreli şarkıcı Nemo birinci oldu.

YARIŞMAYI İSVİÇRE KAZANDI

İsveç'in Malmö kentinde, bu yıl 68'incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalinde oylama aşamasına geçildi. Ülkelerden gelen puanlar ve halk oylamasıyla kullanılan SMS'lere göre yarışmayı "The Code" adlı şarkıyla İsviçre'yi temsil eden Nemo kazandı.

Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde İsviçre birinci oldu
Nemo

İSRAİL 5'İNCİ OLDU

İsviçre'yi 547 puanla Hırvatistan, 453 puanla Ukrayna ve 445 puanla Fransa takip etti. Hiçbir ülkeden puan alamayan fakat halk oylamasında 323 puan alan İsrail ise yarışmayı 375 puanla 5'inci sırada tamamladı.

Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde İsviçre birinci oldu
Nemo

İşte puan tablosu:

Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde İsviçre birinci oldu

NEMO KİMDİR?

İsviçre'yi temsilen yarışmaya katılan Nemo Mettler 1999'da yılında doğdu. Kısa adıyla Nemo olarak bilinen şarkıcı, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi "The Code" adlı şarkıyla temsil edip birinci oldu.

İsviçre, Eurovision Şarkı Yarışması\'nda birinci oldu

Son Dakika Dünya İsviçre, Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • İsmail Yılmaz: Artık umrumuzda olmayan zamanlara geldik! 84 10 Yanıtla
    Kemsl: umrunda olduğu zaman yerinde mi izliyordun 21 71
  • umut yıldız: Saat yaklaşık gece iki olmuş. Çok mu önemli son dakika bildirim olarak… 60 15 Yanıtla
    Yiğit Karapınar: Kapat o zaman bildirimlerini, şu yarışmanın getirdiği prestij almıyor demekki kafan... 13 72 Engin Doğan: lafa geldim mi ülke batıyor ekonomi çöküyor bizim başka şeylerle uğraşacak durumumuz yok dersiniz ama şu yarışmaları izlemeyi ve getirdiği prestiji savunmadan da duramazsınız. 42 6
  • Ramazan Gündoğan: Hak etti çocuk, güzel şarkı. Tebrikler İsviçre… 9 34 Yanıtla
    Gursel kalen: Allah aşkına sen ne anladın boş boş yorum yapıyorsun sonucu olması gereken bir şarkı. Siyasi bir karar. Hak edilmeyen birincilik. 6 0
  • ferhat eser: Bu dönmemi kadınmı hiç birşey anlaşılmıyor 29 5 Yanıtla
  • Seçmece null: Yarabbi, aklımıza sahip çık...Şimdi çoğu gencimiz bu ne idüğü belli olmayan şahsiyeti örnek alacak...Muhtemel deccaliyet ürünü....Mini etekli,tırnağında oje olan,dudakları rujlu,kulakları küpeli,erkek fıtratında ancak kadın görünümünde...Muhakkak ki senin istediğin yöne evrileceğiz...Sen bizleri muhafaza eyle...Şimdi buna sanat eseri diye sahip çıkanlarda olur... 29 2 Yanıtla
  • Şirin Gül: Etek ğiydigi için olsa gerek 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement