Malezya'da eski Başbakan Najib'in 12 yıllık hapis cezasında indirime gidildi - Son Dakika
Dünya

Malezya'da eski Başbakan Najib'in 12 yıllık hapis cezasında indirime gidildi

Malezya Af Kurulu, yolsuzluktan mahkum edilen eski Başbakan Najib Razak'ın 12 yıllık hapis cezasını yarıya indirip verilen para cezasını da büyük oranda düşürdü. Razak, kurduğu fon üzerinden yapılan yolsuzluklarda yaklaşık 9 buçuk milyar doların çalınmasından suçlanıyordu.

02.02.2024 12:10  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya eski Başbakanı Najib Razak, Kamu Kalkınma Fonu (1MDB) yolsuzluğuyla ilgili 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından yaşanan gelişmede Razak'ın cezasının yarıya düşürüldüğü ve para cezasında da indirime gidildiği öğrenildi.

KRALİYET AFFI İÇİN BAŞVURDU

Malezya Af Kurulu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada eski Başbakan Najib Razak'ın 12 yıllık hapis cezasının yarı yarıya düşürüldüğü ve para cezasında da indirime gidildiği belirtildi.

Kurul, Najib'in kraliyet affı başvurusunu değerlendirmek üzere ülkenin o zamanki kralı Sultan Abdullah Sultan Ahmed Şah'ın başkanlığında yapılan toplantıda indirimin onayladığını bildirdi. Kuruldan yapılan bilgilendirmede Razak'e verilen cezanın indirilmesinin ardından Najib'in 23 Ağustos 2028'de serbest kalacağı belirtildi.

CEZASI YARIYA İNDİRİLDİ, PARA CEZASI DÜŞÜRÜLDÜ

Najib'e verilen 210 milyon ringgit (44,5 milyon dolar) cezanın da 50 milyon ringgit'e (10,6 milyon dolar) düşürülmesine karar veren kurul, cezanın ödenmemesi durumunda hapis cezasının bir yıl daha uzatılacağını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Najib Rezzak, 2009'da Birinci Malezya Kalkınma Berhad'ını (1MDB) kurdu. Bu kurumla ilgili milyarlarca dolarlık yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine açılan dava sonucunda Ağustos 2022'de hapse atıldı.Najib, uzun süredir iktidardaki koalisyonunun 2018 genel seçimlerinde 1MDB skandalı nedeniyle yaşadığı yenilgi sonrasında Malezya'nın hapsedilen ilk eski lideri oldu .

Müfettişler, yolsuzluğa konu olan fondan 9,4 milyar dolar çalındığını, Najib'in ortakları tarafından ABD ve diğer ülkelerdeki banka hesapları üzerinden aklandığını ve bu paralarla Hollywood filmlerini ve yüksek satın alımları finanse edildiğini iddia etti.

Malezya\'da eski Başbakan Najib\'in 12 yıllık hapis cezasında indirime gidildi

Son Dakika Dünya Malezya'da eski Başbakan Najib'in 12 yıllık hapis cezasında indirime gidildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serkan Basar: bi an rahmetli erbakan hoca zannettim :) görünüm olarak 8 0 Yanıtla

Advertisement