Mısırlılar Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Sandık Başında - Son Dakika
Dünya

Mısırlılar Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Sandık Başında

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için Mısırlılar sandık başına gitti.

16.06.2012 18:03

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için Mısırlılar sandık başına gitti. İki gün sürecek seçimler sonrasında Müslüman Kardeşlerin adayı Muhammed Mürsi veya Mübarek döneminin son başbakanı Ahmet Şefik Mısır'ın cumhurbaşkanı seçilecek.

Sabah 08.00'de sandıkların açılmasıyla birlikte 10 binin üzerindeki yerde oy verme işlemi başlarken, Mısır halkı 30 yıllık Mübarek rejimi sonrası düzenlenen ilk demokratik seçimde yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara akın etti. Seçimlerin ilk turu sonrasında en yüksek oyu alan Müslüman Kardeşlerin adayı Muhammed Mürsi ile Mübarek döneminin son başbakanı Ahmet Şefik ikinci turda yarışıyor. Ahmet Şefik'in cumhurbaşkanlığına seçilmesi durumunda Mübarek rejiminden isimlerin yeniden iktidara gelmesinden endişe ediliyor. Hasan Asakir isimli bir Mısırlı oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ikinci tur seçimlere katılımın biraz düşük olacağını çünkü halk tarafından adaylara fazla güven duyulmadığını söyledi. Kendisinin Mürsi'ye oy verdiğini söyleyen Asakir, "Kim olsa Mürsi'yi seçer çünkü Şefik'in seçilmesi Mübarek dönemine yeniden dönüş anlamına geliyor" diye konuştu.

Muhammed Mürsi'ye oy veren bir başka Mısırlı bayan Mona Shohdy ise, "Ben başından beri devrimle birlikteyim. Şefik'in seçilmesi devrimin ölmesi anlamına gelir" dedi. Amal isimli bir başka kadın da ikinci tur seçimlerin daha sakin bir ortamda geçtiğini söyleyerek, "Seçilecek cumhurbaşkanının halkın yararına çalışmasını umuyorum. Kendisi inşallah varlıklı kimselerden önce fakir halkı gözetir ve ülkesine hizmet eder" dedi.

Muhammed Ali isimli bir başka Mısırlı da, "Bu yeni dönemin Mısır için büyük bir dönem olacağını düşünüyorum. Mısır'da demokrasinin hakim olacağını umuyoruz. Mısır halkı da Türk halkı gibi modern dünyada yerini alacaktır. Modern bir gelecek için doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum" dedi. - KAHİRE

Mısırlılar Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Sandık Başında
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Mısırlılar Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement