Nasa, Haziran 2023'ün Kayda Geçen En Sıcak Haziran Olduğunu Belirledi - Son Dakika
Dünya

Nasa, Haziran 2023'ün Kayda Geçen En Sıcak Haziran Olduğunu Belirledi

Nasa, Haziran 2023\'ün Kayda Geçen En Sıcak Haziran Olduğunu Belirledi

NASA'nın küresel sıcaklık analizinde 2023'ün Haziran ayının kayda geçen en sıcak Haziran olduğu ortaya çıktı. NASA, Perşembe günü yaptığı açıklamada bu rekor sıcaklığın, modern küresel kayıt tutma sisteminin başladığı 1880'den bu yana kayda geçen en sıcak Haziran'a işaret ettiğini bildirdi. NASA'nın Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan analizde 2023'ün Haziran ayındaki küresel ortalama sıcaklık anomalisinin, 1951-1980 dönemindeki Haziran ayı ortalama sıcaklığından 1,07 santigrat derece yüksek olduğu belirlendi. NASA, küresel sıcaklıkların zaman içindeki değişimini anlamak için 1951-1980 dönemini referans olarak kullanıyor. NASA'ya göre Haziran ayı, başta karbondioksit emisyonları olmak üzere insan faaliyetlerinin bir sonucu olarak artan küresel sıcaklığın bir örneği. NASA'nın küresel sıcaklık analizi, hava durumu istasyonları ve Antarktika araştırma istasyonlarının yanı sıra gemilerde ve okyanuslardaki şamandıralarda bulunan cihazlar aracılığıyla toplanan veriler kullanılarak yapılıyor.

14.07.2023 12:34  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Nasa, Haziran 2023'ün Kayda Geçen En Sıcak Haziran Olduğunu Belirledi
İsrail'in iç kesimindeki Bat Yam kentindeki bir plajda şemsiyelerin altına sığınmış insanlar, 2 Haziran 2023. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)

LOS ANGELES, 14 Haziran (Xinhua) -- NASA'nın küresel sıcaklık analizinde 2023'ün Haziran ayının kayda geçen en sıcak Haziran olduğu ortaya çıktı.

NASA, Perşembe günü yaptığı açıklamada bu rekor sıcaklığın, modern küresel kayıt tutma sisteminin başladığı 1880'den bu yana kayda geçen en sıcak Haziran'a işaret ettiğini bildirdi.

NASA'nın Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan analizde 2023'ün Haziran ayındaki küresel ortalama sıcaklık anomalisinin, 1951-1980 dönemindeki Haziran ayı ortalama sıcaklığından 1,07 santigrat derece yüksek olduğu belirlendi.

NASA, küresel sıcaklıkların zaman içindeki değişimini anlamak için 1951-1980 dönemini referans olarak kullanıyor.

NASA'ya göre Haziran ayı, başta karbondioksit emisyonları olmak üzere insan faaliyetlerinin bir sonucu olarak artan küresel sıcaklığın bir örneği.

NASA'nın küresel sıcaklık analizi, hava durumu istasyonları ve Antarktika araştırma istasyonlarının yanı sıra gemilerde ve okyanuslardaki şamandıralarda bulunan cihazlar aracılığıyla toplanan veriler kullanılarak yapılıyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Nasa, Haziran 2023'ün Kayda Geçen En Sıcak Haziran Olduğunu Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement