Obama Yönetimi Bin Ladin Konusunda Yalan Söyledi' - Son Dakika
Dünya

Obama Yönetimi Bin Ladin Konusunda Yalan Söyledi'

Obama Yönetimi Bin Ladin Konusunda Yalan Söyledi\'

Terör örgütü El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in 2011'deki bir operasyonda öldürülmesiyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

12.05.2015 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in 2011'deki bir operasyonda öldürülmesiyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, Obama yönetiminin bu konuda kamuoyunu yanılttığını yazdı.

Hersh, İngiltere'de yayımlanan London Review of Books dergisindeki haberinde Bin Ladin'in aslında firarda olmadığını, son beş yılını Pakistan gizli servisinin esiri olarak bu ülkede geçirdiğini kaydetti.

Ünlü gazetecinin Amerikan istihbaratından adı açıklanmayan bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı diğer bir iddia ise El Kaide liderinin çatışmada ölmediği. Beyaz Saray'ın açıklamalarının 'yalan' olduğunu öne süren Seymour Hersh'e göre, 'Bin Ladin'in bulunduğu yerde herhangi bir çatışma çıkmamış.' Ayrıca Ladin'in yerini 25 milyon dolar karşılığında Pakistanlı bir istihbaratçı, ABD'ye bildirmiş.

Diğer yandan Hersh, El Kaide lideri için söylendiği gibi 'İslami kurallara göre cenaze töreni yapılmadığını; cesedinin de denize değil, Afganistan

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 12 Mayıs 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Obama Yönetimi Bin Ladin Konusunda Yalan Söyledi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement