Papa'dan sonra en yüksek rütbeye sahip kardinallerden biri kız çocuğuna yaptığı iğrenç tacizi itiraf etti - Son Dakika
Dünya

Papa'dan sonra en yüksek rütbeye sahip kardinallerden biri kız çocuğuna yaptığı iğrenç tacizi itiraf etti

Papa\'dan sonra en yüksek rütbeye sahip kardinallerden biri kız çocuğuna yaptığı iğrenç tacizi itiraf etti

Fransa'daki Katolik Kilisesi'nin Papa'dan sonraki en yüksek mevkiye sahip kardinallerden biri olan Jean-Pierre Ricard, 35 yıl önce 14 yaşındaki kız çocuğunu cinsel olarak taciz ettiği itirafında bulundu.

08.11.2022 12:41  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Katolik Kilisesi'nin Başpiskoposu Eric de Moulins-Beaufort, dün düzenlenen bir konferansta Kardinal Jean-Pierre Ricard'ın itiraf açıklaması dahil 11 din adamının cinsel taciz ile suçlandığını duyurdu.

CİNSEL TACİZLE SUÇLANIYORLAR

Açıklamada, Kardinal Ricard ve Creteil Psikopozu Michel Santier haricinde 6 piskoposun Kilise veya yargı tarafından cinsel tacizle suçlandığı ifade edildi. Bu din görevlilerine ek olarak 2 eski piskoposun soruşturma altında olduğu ve bir din görevlisinin ise benzer suçlamalarla savcılığa bildirildiği vurgulandı.

"DAVRANIŞIM AĞIR VE KALICI SONUÇLARA YOL AÇTI"

Kardinal Jean-Pierre Ricard'ın açıklamasının da okunduğu basın toplantısında Ricard'ın şu sözlerine yer verildi; "Otuz beş yıl önce bir kilise rahibiyken, 14 yaşında bir genç kıza karşı ayıplanacak davranışlarda bulundum. Davranışım, bu kişi için kaçınılmaz olarak ağır ve kalıcı sonuçlara yol açtı. Burada af talebimi yeniliyorum ve tüm ailesinden af diliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Papa'dan sonra en yüksek rütbeye sahip kardinallerden biri kız çocuğuna yaptığı iğrenç tacizi itiraf etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yilmaz yilmaz: Dinciler her yerde aynı 10 18 Yanıtla
  • Idris Özer: Bunu bizden biri yapsaydı şimdi malum kişiler algı oparasyonuna başlamışlardı 10 5 Yanıtla

Advertisement