Paris'te Ramazan'ın İlk İftar Coşkusu - Son Dakika
Dünya

Paris'te Ramazan'ın İlk İftar Coşkusu

Paris\'te Ramazan\'ın İlk İftar Coşkusu

Paris'te yaşayan Türkler Ramazan ayının ilk iftar yemeğinde bir araya geldi.

21.07.2012 14:11

Paris'te yaşayan Türkler Ramazan ayının ilk iftar yemeğinde bir araya geldi. Türk işadamı Ali Gök'ün Pantin Camii avlusunda verdiği iftar yemeğine yüzlerce kişi katıldı.

Cami avlusunda kurulan çadırda verilen iftara 300 kişi katıldı. Bayanlar için caminin üst katındaki konferans salonu ayrılırken, camide din eğitiminin yapıldığı dershane bölümünde 60'a yakın öğrenciye iftar verildi.

İftarı organize eden yetkililer, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan olumsuzluklardan dolayı, iftar yemeğini mütevazi bir ortamda organize ettiklerini belirtti.

İftara davet edilen misafirler, iftardan evvel akşam namazını birlikte ifa ettiler ve daha sonra davetliler için ayrılan masalarına oturup iftarını açtılar.

İftara ev sahipliği yapan işadamı Ali Gök, Türkiye'deki gelenekleri, yurtdışında da yaşatmak istediklerini, belirterek, "Bunun için iftarımızı ilk gün dostlarımızla birlikte açmak için bu organizasyonu yaptık" dedi.

Pantin Camii yetkilisi Hasan Hoca

yaptığı açıklamada, bir ay süresince

Paris ve çevresindeki iş verenlerin iftar yemeği vermek için Ramazanın başlamasına bir kaç hafta kala rezervasyon yaptırdıklarını söyledi.

Hoca, "yaklaşık 20 akşam şimdiden dolu. Vatandaşlarımız genel olarak hafta içi çalıştıklarından dolayı hafta sonlarını tercih ediyor" dedi.

İftar yemeğinde konuklara mercimek çorbası, etli taze fasulye ile kavurma ikram edilirken tatlı olarak baklava ikramı yapıldı. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Paris'te Ramazan'ın İlk İftar Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement