Priştine'de Filistin'e Destek Gösterisi - Son Dakika
Dünya

Priştine'de Filistin'e Destek Gösterisi

Priştine\'de Filistin\'e Destek Gösterisi

Kosova'nın başkenti Priştine'de yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkına destek göstermek amacıyla bir araya geldi. Göstericiler, Filistin bayrakları taşıyarak Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan dövizler açtı. Organizatörlerden Albert Berisha, etkinlikle adaletin yanında olduklarını ve Filistin'e özgürlüğün gelmesi gerektiğini vurguladı. Katılımcılar gösterinin ardından dağıldı.

21.10.2023 17:24

Kosova'nın başkenti Priştine'de, Filistin halkına destek ve dayanışma gösterisi yapıldı.

Priştine'nin ana meydanında toplanan yüzlerce kişi, "Filistin'e özgürlük", "Filistin ve insan hakları için ayağa kalk", "Soykırımı durdurun" sloganları attı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden göstericiler, ellerinde Filistin bayraklarıyla Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan dövizler taşıdı.

Gösterinin organizatörlerinden Albert Berisha, katılımcılara seslenerek, bu etkinlikle güçlünün yanında değil, adaletin yanında oldukları mesajını verdiklerini söyledi.

Özgürlüğün değerinin hayattan daha pahalı olduğunu ve bu yüzden Filistin'e özgürlüğün gelmesi gerektiğini belirten Berisha, "Bugün Gazze'de yaşananlar sistematik terördür, etnik temizliktir, katliamdır, soykırımdır. Toplu katliamlar, su ve gıda kesintisi, mutfak, okul, cami ve hastanelerin bombalanması savaş suçu ve insanlığa karşı suçtur." diye konuştu.

Katılımcılar gösterinin ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Priştine'de Filistin'e Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement