Rusya'da Tren İstasyonunda İntihar Saldırısı: 13 Ölü - Son Dakika
Dünya

Rusya'da Tren İstasyonunda İntihar Saldırısı: 13 Ölü

Rusya\'da Tren İstasyonunda İntihar Saldırısı: 13 Ölü

Rusya’nın güneyindeki Volgograd şehrinde bir tren istasyonuna düzenlenen intihar saldırısında 13 kişi hayatını kaybetti.

29.12.2013 14:44

Rusya'nın güneyindeki Volgograd şehrinde bir tren istasyonuna düzenlenen intihar saldırısında 13 kişi hayatını kaybetti.

Rusya Terörle Mücadele Komitesi, bir kadın intihar saldırganın Volgograd-1 tren istasyonunda kendini havaya uçurduğunu açıkladı.

Patlama sırasında güvenlik kameraları kayıttaydı. Güvenlik kamerası görüntülerinde patlama anı ve hemen sonrasında binadan kaçan insanlar görülüyor.

Rus medyası, olayda 18 kişinin öldüğünü öne sürdü fakat bu sayı resmi makamlarca doğrulanmadı. Interfax haber ajansı, intihar saldırganının, girişteki metal detektöründen geçerken kendini havaya uçurduğunu açıkladı. Polis yetkilileri, saldırıda en az 10 kilogram TNT tipi patlayıcı kullanıldığını bildirdi. Saldırıda ölenler için Volgograd'da üç gün yas ilan edildi. Saldırının, Moskova'dan gelen bir yolcu treninin istasyona varmasından 30 dakika önce gerçekleşmesi daha büyük bir faciayı önledi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ekim ayında yine Volgograd'da bir otobüse düzenlenen intihar saldırısında da 6 kişi hayatını kaybetmişti. Otobüse düzenlenen saldırıyı "Kara Dullar" üstlenmişti. - VOLGOGRAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rusya'da Tren İstasyonunda İntihar Saldırısı: 13 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement