Senegal'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi - Son Dakika
Dünya

Senegal'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi

Senegal\'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi

Senegal'de Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Senegal Başbakanı Amadou Ba'nın diplomatik danışmanı Büyükelçi Moustapa Sokhna Diop, Senegal İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi ve Türk vatandaşları katıldı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Büyükelçi Sağman, FETÖ hakkında bilgi verirken, Büyükelçi Diop ise Senegal'in darbe girişimini kınadıklarını ve Türkiye'nin yanında olduklarını dile getirdi. Tören kapsamında fotoğraf sergisi açıldı, film gösterimi yapıldı ve 15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikildi.

17.07.2023 23:36  Güncelleme: 23:37

Senegal'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı düzenlendi.

Dakar Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde düzenlenen programa, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Senegal Başbakanı Amadou Ba'nın diplomatik danışmanı Büyükelçi Moustapa Sokhna Diop, Büyükelçilik binasının bulunduğu Ouakam semti Belediye Başkanı Abdoul Aziz Gueye, Senegal İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi, Türk kurumların temsilcileri, basın mensupları ve Türk vatandaşları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Büyükelçi Sağman, o gece vatanı savunmak isteyen 250'den fazla vatandaşın şehit düştüğünü belirterek, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında Senegallilere bilgi verdi.

Büyükelçi Sağman, terörist grup FETÖ'nün, Türk ordusu içine sızarak darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.

Başbakan Ba'nın diplomatik danışmanı Büyükelçi Diop da Senegal'in bu darbe girişimini şiddetle kınayan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsatarak, daima Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduklarını dile getirdi.

Tören kapsamında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu fotoğraf sergisi açıldı, film gösterimi yapıldı.

Tören sonunda 15 Temmuz şehitleri anısında Büyükelçilik bahçesine fidan dikildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Senegal'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement