Türk Asıllı Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu'na "Avusturya Devlet Nişanı" Verildi - Son Dakika
Dünya

Türk Asıllı Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu'na "Avusturya Devlet Nişanı" Verildi

Türk Asıllı Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu\'na "Avusturya Devlet Nişanı" Verildi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan dünyaca ünlü moda tasarımcısı Atıl Kutoğlu'na, Avusturya Devlet Nişanı verildi.

04.12.2012 20:21

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan dünyaca ünlü moda tasarımcısı Atıl Kutoğlu'na, Avusturya Devlet Nişanı verildi.

Türk modacı Atıl Kutoğlu'na Avusturya'nın en üst düzey ödülü 'Avusturya Cumhuriyeti Devlet Altın Nişanı' verildi. Kutoğlu'na nişanı, Avusturya Federal Kültür-Sanat ve Eğitim Bakanı Claudia Schmied verdi.

Federal Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanlığı'nda düzenlenen ödül törenine Kutoğlu'nun anne ve babası Dilek ve Turan Kutoğlu, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin, Avusturya'nın Ankara eski ve yeni büyükelçileri Haidemaria Gürer ile Dr.Klaus Wölfer, Viyana Ticaret Odaları Başkanı Brigitte Jank ve Kutoğlu'nun dostları katıldı.

BAKAN SCHMİED'DEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Bakan Schmied, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kutoğlu'ndan övgüyle söz etti. Avusturya Federal Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanı Claudia Schmied, sanat yaşamını Avusturya ve Türkiye'de sürdüren Kutoğlu'nun, uluslararası çapta başarılı bir modacı olmasının yanında, 'sanatıyla batı ve doğu arasında bir kültür elçisi olarak görev yaptığı için bu ödüle layık görüldüğünü' söyledi. Schmied, "Bugün benim için çok önemli bir gündü. Atıl Kutoğlu'nu sadece modacı olarak değil bir insan olarak da çok değerli buluyorum. Avusturya ile Türkiye arasında bir köprü oluşturuyor ve iki kültüre de katkıda bulunuyor. Avusturya Federal Cumhuriyeti'nin en değerli ödüllerden birini Atıl Kutoğlu'na verdiğim için gurur duydum" dedi.

KUTOĞLU: "ONUR DUYDUM"

Modacı Atıl Kutoğlu ise, Viyana'ya ilk kez 1986'da geldiğinde, tramvayda o dönemin belediye başkanı Helmut Zilk ve eşi sanatçı Dagmar Koller ile tanıştığını ve bu dostluk sayesinde moda dünyasına girdiğini anlattı. Kutoğlu bu ödüle layık görülmekten büyük gurur duyduğunu belirterek, "Bakan Schmied hanımefendinin benden bu derece övgüyle söz etmesinden etkilendim. Avusturya'nın önemli bir bakanından bu kadar övgü beklemiyordum. Bir Türk kökenli modacı olarak bunları duymak gerçekten gurur verici" dedi. Kutoğlu, bundan sonraki hedefinin Atıl Kutoğlu markasını tüm dünyaya yaymak olduğunu belirtti. Kutoğlu, bir soru üzerine yurt dışında yaşayan Türk gençlerine de "azimli, çalışkan ve girişken olmaları" önerisinde bulundu. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Asıllı Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu'na 'Avusturya Devlet Nişanı' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement