Türk gencine büyük şok! Nikah masasından kaldırıp sınır dışı ettiler - Son Dakika
Dünya

Türk gencine büyük şok! Nikah masasından kaldırıp sınır dışı ettiler

Avusturya'da yaşayan Türk genç Hamza, Alman nişanlısı Gundula ile nikah masasına oturdu. Ancak nikahı basan yetkililer, ülkede kaçak olduğunu belirttikleri Hamza'yı Türkiye'ye gönderme kararı aldı.

16.01.2024 13:31  Güncelleme: 15:40

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan 27 yaşındaki Hamza ile 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula, evlenmek için gittikleri nikah salonunda beklenmedik davetlilerle karşılaştı. Hamza'nın kaçak olduğunu belirten yetkililer nikahı beklemeden genci sınır dışı etti.

NİKAH MASASINDAN ALDILAR

Avusturya'nın başkenti Viyana'da ilginç bir olay yaşandı. Hamza ile 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula'nın nikah törenine Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi'nden yetkililer geldi. Hamza'nın ülkede kaçak kaldığını söyleyen yetkililer genç adamı nikah masasından kaldırdı.

TÜRKİYE'YE GÖNDERİLECEK

Hamza'nın avukatı Gregor Klammer, "Hamza salı akşamı 19.10'da Türkiye'ye gönderilecek. Oradan da askerlik şubesine gönderilmesi bekleniyor" dedi. Klammer, Avusturya'nın bu adımının yasa dışı olduğunu da söyledi.

GELİN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Alman Bild gazetesine konuşan gelin Gundula gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. Gundula, "Nikah sırasında nikah memuru bir anda masadan kalktı ve bir şey alacağını söyledi. O sırada Ed Sheeran'ın Perfect isimli şarkısı çalıyordu. Ve bir anda Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi'nden 12 yetkili girdi" dedi.

Gundula bir yetkilinin, "Saat şu an 08.52 ve siz gözaltına alındınız. Bizimle gelin" dediğini söylerken gözyaşlarına boğulduğunu ve Hamza'nın da şoke olduğunu söyledi. Gundula yetkililere itiraz ettiğini söylerken, "Bugün evlenmemiz gerekiyor" dediğini ve bunun karşılığında da "ama bugün değil" yanıtını aldığını belirtti. Gundula, "Onu yakalamak için işte ya da evde binlerce fırsatları vardı ama bizi bu travmatik deneyimle ayırdılar" dedi.

Türk gencine büyük şok! Nikah masasından kaldırıp sınır dışı ettiler

Son Dakika Dünya Türk gencine büyük şok! Nikah masasından kaldırıp sınır dışı ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Emre Kılıç: Gundula sevdiginden degil oturum almak icin seçmiş seni super iş yapmislar gel bakalim neyin var neyin yok kaçtın oraya çıkar ortaya 36 7 Yanıtla
  • Ozay Metin: Bişeyin çıkmasına gerek yok bişey olmasına gerek yok sizin beyninizi yıkamışlar yurt dışına çıkan kaç diye. Orda yaşayan bir çalışan en düşük maaş ile bile 5-6 aylığı ile araba alıyor. Burda en düşük ile akülü araba alırsın anca. 27 14 Yanıtla
  • Hamit Gündoğdu: Keşke bizde de kanunlar uygulansa ne güzel olurdu...belkide çok temiz bir insandı ama o ülkenin yaşam kanunlarını çiğnersen bedelini odetirler, hemde en mutlu gününde.. biz ise kanunları saate göre ayar verme ile ün yaptık... İnterpollun aradığı bütün kanun kaçakları ülkemde ve çoğuda vatandaş statüsünde.. kısaca bu irade ile çağı yakalamak ve çağdaş olmak zor gibi.. 30 3 Yanıtla

Advertisement