Türk İşadamı Manhattan'da 22 Milyon Dolara Arazi Satın Aldı - Son Dakika
Dünya

Türk İşadamı Manhattan'da 22 Milyon Dolara Arazi Satın Aldı

Türk İşadamı Manhattan\'da 22 Milyon Dolara Arazi Satın Aldı

Lexin Capital, 13 Yıl Sonra New York City'de İlk Yatırımını Yaptı Türk İşadamı Metin Negrin'in Sahibi Olduğu Lexin Capital, 13 Yıl Sonra İlk New York City'de İlk Yatırımını Yaptı.

10.03.2011 10:50

Türk işadamı Metin Negrin'in sahibi olduğu Lexin Capital, 13 yıl sonra New York City'de ilk yatırımını yaptı Türk işadamı Metin Negrin'in sahibi olduğu Lexin Capital, 13 yıl sonra ilk New York City'de ilk yatırımını yaptı. Lexin Capital, 815 Sixth Avenue'deki araziyi 22 milyon dolara satın aldı. Araziye ne inşaa edileceğine henüz karar vermeyen Negrin, Adellco'dan satın alınan arazinin satış işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Manhattan'da 28. Cadde'deki araziyi satan Adellco, alana daha önce konut yapmayı planlıyordu.

New York City'de yeni bir anlaşmaya imza atmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Negrin, daha önce çalıştığı The Athena Group bünyesinde yerel projelere imza atıyordu.

New York merkezli Global iş portalı turkavenue.com'ın konuyla ilgili haberine göre, Lexin Capital'in halen Florida, Nevada ve Fransa'da yatırımları bulunuyor. Emlak yatırımlarının patladığı dönemde arsa fiyatlarının çok yükseldiğine ve yatırım cazibesini kaybettiğine dikkat çeken Negrin, 3-4 yıl kenarda beklemeyi tercih ettiklerini, New York City'nin krize karşı nasıl reaksiyon vereceği beklediklerini bildirdi.

Negrin, araziyi ne kadar aldığını açıklamazken, emlak sektöründeki kaynaklar arazinin alımına aracılık eden Capmark Financial Group'un 17 milyon dolar kredi verdiğini, bunun da Lexin Capital'e maliyetinin 22 milyon dolar olduğunu ifade ettiler.

Negrin, yine emlak haberlerine yer veren blockshopper.com sitesinde yer alan bilgiye göre geçtiğimiz yıl Manhattan'ın Lenox Hill diye adlandırılan 65. Cadde'de 7 milyon dolara 1965 yılında inşaa edilen The Chatham binasından dört yatak odalı, beş banyolu bir kondo satın almıştı. Negrin, Lexin Capital'i kurmadan önce The Athena Group'ta COO olarak, LaSalle Partners-New York şirketinde de finansman bölümünde, Citibank'ta da kredi analisti olarak görev yapmıştı. Negrin, New York University Stern School of Business bölümünde ekonomi üzerine eğitim gördü ve finans alanında MBA derecesi aldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türk İşadamı Manhattan'da 22 Milyon Dolara Arazi Satın Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement