Türk Silahlı Kuvvetleri Ortadoğu ve Dünya Sıralamasında Lider Konumda - Son Dakika
Dünya

Türk Silahlı Kuvvetleri Ortadoğu ve Dünya Sıralamasında Lider Konumda

Ortadoğu'da yaşanan savaşlar devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri, askeri güç olarak lider konumda yer alıyor. Global Firepower 2024 araştırmasına göre Türkiye, Ortadoğu'da birinci sırada yer alırken dünya sıralamasında 8'inci sıraya yükseldi.

29.01.2024 16:26  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortadoğu'da yıllardır dinmeyen savaşlar her geçen gün şiddetini artırarak devam ediyor. Yaşanan insanlık dramları göz ardı edilemeyecek seviyelere çıkıyor. Çatışmalar sürerken Türkiye "arabulucu" rolünde dengeleri sağlamaya çalışan bir politika izliyor.

Gerilim tırmanırken ülkelerin askeri güç ve kabiliyetleri de oldukça önem kazanıyor. Peki Türk Silahlı Kuvvetleri Ortadoğu ve dünya sıralamasında kaçıncı sırada? Gelin yakından bakalım.

Türkiye, Ortadoğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke oldu

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İLK SIRADA

2024 yılı Ortadoğu bölgesinin askeri güçlerinin ülkelere göre en güçlüden en zayıfa doğru sıralanmasında Türkiye, askeri güç olarak lider konumda yer aldı.

Global Firepower 2024 (Küresel ateş gücü) araştırmasında Ortadoğu'da en güçlü orduya sahip ülke olarak Türkiye birinci sırada çıktı.

Türkiye, Ortadoğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke oldu

DÜNYADA 8. ORTADOĞUDA İSE LİDER KONUMUNDA

Ülkelerin askeri güçlerini karşılaştıran ABD merkezli Global Firepower Ajansı'nın verilerine göre Ortadoğu'da birinci çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın en prestijli askeri güç sıralamasında ise 8'inci sırada yer alarak ilk 10'a girmeyi başardı.

Türkiye, Ortadoğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke oldu
Türk Silahlı Kuvvetleri Ortadoğu ve Dünya Sıralamasında Lider Konumda

Son Dakika Dünya Türk Silahlı Kuvvetleri Ortadoğu ve Dünya Sıralamasında Lider Konumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ali Arslan: Mavi bere, bordu bere dağları yıkar geçer Siyah bere, namlusunda şimşekler çakar geçer Söz konusu Türklük ise cihanı yakar geçer Gökte Kartal, yerde Aslan, dağda Bozkurt ordusu Var olsun yiğit Mehmetler, yaşasın Türk Ordusu! 144 8 Yanıtla
  • ben irfo: hani turkiye avrupa ya bagliydi ortadogu da ne isi var ? 52 96 Yanıtla
    Zafer özkel: sen türkiyenin avrupada oldugunumu düşünüyordun :D 13 30
  • Hakim ATMACA: Ver mehteri ver 33 23 Yanıtla
  • mert çelik: nukleer guc abd rusya cın kımmıs,bırlesselerde bırsey yapamazlar 23 24 Yanıtla
    Önder Toprak: Mert Türkiye'nin İşini Bitirirler Bu İş Kılıç Sallamak,Dua Etmeye Benzemez Nükleer Sayı Kimdeyse O Kazanır Atom Varmı Diye Bı Araştır 0 0
  • Kalemdar: İftihar ediyorum. Ama yer altında gizli hazineyi çıkarmayinca kıymetsiz kalır.. Yere düşen İslam ve Müslümanlarının izzetini Gazzede aziz ederken görmek isteriz. 0 0 Yanıtla

Advertisement