Ünlü Psikolog Üstün Dökmen Kosova'da Konferans Verdi - Son Dakika
Dünya

Ünlü Psikolog Üstün Dökmen Kosova'da Konferans Verdi

Ünlü Psikolog Üstün Dökmen Kosova\'da Konferans Verdi

Prizren merkezli Türkiye Mezunlar Derneği’nin (TÜMED) organizasyonuyla Kosova’ya gelen Prof. Dr. Üstün Dökmen, Priştine’deki Gerçek Kültür Sanat ve Spor Derneği’nde konferans verdi.

07.04.2015 14:25

Prizren merkezli Türkiye Mezunlar Derneği'nin (TÜMED) organizasyonuyla Kosova'ya gelen Prof. Dr. Üstün Dökmen, Priştine'deki Gerçek Kültür Sanat ve Spor Derneği'nde konferans verdi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda yaptığı 'Küçük şeyler' adlı programından tanıdığımız Prof. Dr. Üstün Dökmen, "Yaşamak Yaşatmak" isimli konferansla Kosovalı sevenleriyle buluştu. Türkiye Mezunlar Derneği'nin organizasyonuyla Priştine'deki Gerçek Kültür Sanat ve Spor Derneği'ndeki konferansa çok sayıda vatandaşın yanı sıra, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Yunus Emre Priştine Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar, TÜMED Derneği Başkanı Cengiz Çesko ve davetliler katıldı. Kosovalı Türklerin büyük ilgi gösterdiği konferansta, insanlar arasında sağlıklı iletişim, stres yönetimi, çocukla iletişim, yaşama sevincine ulaşma ve en olumsuz koşullarda bile umutsuzluğa kapılmama gibi konular ele alındı. Prof. Dr. Üstün Dökmen'in kendine has üslubuyla sunduğu yaklaşık 2 saat süren konferans boyunca izleyicilere hayatları boyunca uygulama fırsatı bulabilecekleri bilgiler verdi. Konferansın sonunda "Gerçek" Derneği Başkanı Gülşen Bölükbaşı, ünlü psikolog Üstün Dökmen plaket verdi.

Konferansın ardından İHA'ya konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen, ilk kez geldiği Kosova'ya daha önce gelmiş olmayı dileyerek, Priştine'de verdiği konferansa çok güzel bir ilginin olduğunu söyledi. Dökmen, konferansta değindiği konuların yüzde yetmişinin herkesi ilgilendiren konular olduğunu, ancak bölgeye ve ülkeye özgü konuları da dile getirdiğini belirtti. Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, eğlenceli anlatım üslubuyla ilgili ise, "Tam iki saat konuştum ve bu kadar insan iki saat boyunca kitabi bilgileri ciddi bir anlatımda dinlemez. Grafikler, tablolar göstersem, teorik bilgiler versem iki saatte kimse izleyemez. Bu süre ancak yarım saat ya da 45 dakika olur. Anlatılanların izleyenlerin zihninde daha iyi bir yer bırakabilmesi için bunun bir şekilde teatral anlatılması gerekir" dedi.

Türk akademisyen, psikolog, yazar ve televizyon programcısı ve halen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde profesör olan Üstün Dökmen, Prizren'de de konferans verecek. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ünlü Psikolog Üstün Dökmen Kosova'da Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement