Gazze'de insani kriz: Filistinliler açlıktan ölmemek için ot yiyor - Son Dakika
Dünya

Gazze'de insani kriz: Filistinliler açlıktan ölmemek için ot yiyor

Gazze'de yaşanan açlık tehlikesi nedeniyle Filistinliler, ot yiyor. İsrail'in bombardımanı ve ablukası sonucunda temel malzeme stokları azalan Gazze'de, 2.2 milyonluk nüfusun tamamı akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıya kalmış durumda.

30.01.2024 15:54  Güncelleme: 17:49

Gazze'de açlık tehdidi giderek artıyor. Hanadi Gamal Saed El Jamara gibi birçok aile, çocuklarının açlığını hafifletmek için çaresizce mücadele ediyor. İsrail'in bombardımanı nedeniyle evlerini terk eden çocuklar, sokaklarda yiyecek arayışında zor anlar yaşıyor. İsrail'in uzun süreli ablukası, Gazze'nin temel malzeme stoklarını azaltarak 2.2 milyonluk nüfusu acil gıda güvensizliğiyle karşı karşıya bıraktı.

OT YİYİP KİRLİ SU İÇİYORLAR

Gazze'de açlık tehlikesi artarken, Filistinliler hayatta kalmak için ot yemeye ve kirli su içmeye başladı. Rafah'ın çamur kaplı sokaklarında, yedi çocuk annesi Hanadi Gamal Saed El Jamara, çocuklarının karınlarını kemiren acı açlıktan sadece uykunun onları alıkoyabileceğini söylüyor.

El Jamara, ailesinin kuzey Gazze'den yerinden edildiği, eşi ise kanser ve diyabet hastası olduğu bu günlerde, en azından günde bir kez çocuklarını beslemeye çalıştığını belirtiyor. Ancak Gazze, tam ölçekli bir kıtlık felaketiyle karşı karşıya olduğundan, yerinden edilmiş siviller ve sağlık çalışanları, çocuklarını besleyemiyor.

BAYAT EKMEK İÇİN KAVGA EDİYORLAR

Filistinlilerin buldukları sular ise içilemeyecek kadar kirli oluyor. Yardım kamyonları şeride ulaştığında, insanlar yardımı kapmak için birbirleri üzerine tırmanıyor. Evlerinden İsrail'in bombardımanı nedeniyle zorla çıkarılan sokaklarda yaşayan çocuklar, bayat ekmek için ağlayıp kavga ediyor.

TEMEL GIDA STOKLARI ERİDİ

Bazı Gazzeliler ise İsrail saldırılarından kaçınmak için saatlerce soğukta yürüyor. Savaştan önce bile Gazze'deki insanların üçte ikisi gıda yardımına güveniyordu, ancak İsrail ve Mısır tarafından uygulanan kısmi abluka nedeniyle 17 yıldır zor bir yaşam sürdüler. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik bombardımanı ve ablukası, Gazze'nin temel malzeme stoklarını ciddi şekilde azalttı, bu da 2.2 milyonluk nüfusun tamamını akut gıda güvensizliği veya daha kötüsüne maruz bıraktı.

GAZZE'DE AÇLIK KORKUNÇ SEVİYEDE

BM'nin acil yardım başkanı Martin Griffiths, "400.000 Gazze'nin çoğunluğu"nun BM ajansları tarafından açlık tehlikesi altında olarak tanımlandığını ve aslında "açlık içinde olduklarını" söyledi. BM insan hakları uzmanları ise "İsrail'in Gazze'nin gıda sistemini yok ettiğini ve gıdayı Filistin halkına karşı bir silah olarak kullandığını" uyardı. 100 günden fazla bir süredir Gazze'deki Filistinliler, kitlesel yerinden edilme, mahallelerin küle dönüşü, savaşla silinen bütün aileler, ölümcül hastalarda artış ve bombardıman tarafından harap edilen sağlık sistemini gördü.

Gazze\'de insani kriz: Filistinliler açlıktan ölmemek için ot yiyor

Son Dakika Dünya Gazze'de insani kriz: Filistinliler açlıktan ölmemek için ot yiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kadir kaplan: Hiç bir haksızlık karşılıksız kalmaz. 6 0 Yanıtla

Advertisement