Yunanistan'a yardım için gönderilen Türk uçakları 414 ton su atımı gerçekleştirdi - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'a yardım için gönderilen Türk uçakları 414 ton su atımı gerçekleştirdi

Yunanistan'daki orman yangınlarının söndürülmesine yardımcı olmak amacıyla gönderilen Türk hava araçları, 138 sorti ile toplamda 414 ton su atımı gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı, yardım ekibinin yangınla mücadelesinin devam ettiğini duyurdu. Rodos Başkonsolosluğu ise bugün yapılan çalışmalarda 2 Türk yangın söndürme uçağının toplamda 15,50 saat uçuş yaparak 264 ton su attığını açıkladı.

24.07.2023 23:07

- Yunanistan'a yardım için gönderilen Türk uçakları 414 ton su atımı gerçekleştirdi

RODOS - Devam eden orman yangınlarının söndürülmesine destek olmak için Yunanistan'a gönderilen hava araçları, iki günün sonunda 138 sorti ile 414 ton su atımı gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yunanistan'a yardım için gönderilen hava ekibinin yangınla mücadelesinin devam ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, iki günlük çalışmanın sonunda toplam 138 sorti yapılarak 414 ton su atımı gerçekleştirildiği belirtildi.

15 saat uçuş yapıldı

Rodos Başkonsolosluğu sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ise Türk yangın söndürme uçaklarının bugün toplam 15,50 saat uçuş yaptığı belirtildi. Paylaşımda, "Bugün Pazartesi günü Rodos yangınına müdahale eden 2 Türk yangın söndürme uçağı toplam 15,50 saat uçuş ve 88 sorti yaparak, toplam 264 ton su atmışlardır." ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan\'a yardım için gönderilen Türk uçakları 414 ton su atımı gerçekleştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yunanistan'a yardım için gönderilen Türk uçakları 414 ton su atımı gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement