Abbas Güçlü: 'Kpss Adayları Endişeli!' - Son Dakika
Eğitim

Abbas Güçlü: 'Kpss Adayları Endişeli!'

Abbas Güçlü: \'Kpss Adayları Endişeli!\'

KPSS maratonu 7 Temmuz'da başlıyor. KPSS A grubu öğretmen adaylarının katılacağı sınav maratonu 7 Temmuz'da başlıyor.

06.07.2013 00:59

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 7 Temmuz Cumartesi günü yapılacak gündüz oturumu ile başlyor. KPSS A grubu öğretmen adaylarının da bu sene katılacağı sınav için adaylar son hazırlıklarını yaptılar. 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde gerçekleşitirlecek 4 oturumun ardından öğretmen adayları 14 Temmuz'da ilk kez düzenlenecek olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Test'ini (ÖABT) girecekler. ÖSYM'nin ilk kez uygulayacağı alan testi sınavı adayların tedirginliklerini arttıryor.

Alan testi ile, kendi bölümlerinden de sınava girecek adaylar, bir yandan alan sınavına sevinirken bir yandan da alan sınavının ilk kez uygulancak olmasından dolayı soru tipinin bilinmemesinin getirdiği korkuyu yaşıyorlar.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, KPSS adaylarının endişelerini dile getirirken, ÖSYM'ye önemli uyarılarda bulunuyor.

Güçü, adayların sınav sonrasında tercih yaparken kurumlar arasındaki puan dağılımlarının dengesizliğinden şikayetçi olduğunu dilegetirirken, ÖSYM'nin ve kurumların alım sırasında belirli oranda taban puanı oluşturması gerektiğine değiniyor.

İşte Abbas Güçlü'nün KPSS adaylarına ve ÖSYM'ye uyarı niteliği taşıyan tavsiyeleri Açıklaması

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Abbas Güçlü: 'Kpss Adayları Endişeli!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement