Edirne'de İlkokul Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Defilesi - Son Dakika
Eğitim

Edirne'de İlkokul Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Defilesi

Edirne'de Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla geri dönüşüm malzemelerini kullanarak tasarladıkları kıyafetlerle defile düzenledi. Öğrencilerin yaratıcı kıyafetleri aileleri ve öğretmenleri tarafından büyük beğeni topladı.

25.10.2023 16:06  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'de ilkokul öğrencileri, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü konseptiyle, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak tasarladıkları kıyafetlerden defile hazırladı. Plastik tabak ve bardak, çöp poşeti, kağıtlardan oluşan kıyafetlerle sahneye çıkan öğrencileri gören aileleri ve öğretmenleri duygulandı.

Edirne'de Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla öğretmenleriyle birlikte, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak kıyafet ve kostümler tasarladı. Plastik tabak ve bardak, çöp poşeti, kağıt gibi malzemelerden oluşturulan kıyafetler Türk bayrağını oluşturan kırmızı ve beyaz renklere boyanırken, kimisinin üzerine de 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılı' yazıldı. Yapımı tamamlanan kıyafet ve kostümler Edirne Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen defileyle beğeniye sunuldu. Defileye İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Defilenin başlangıcında konuşan okul müdürü Azize Firdevs Turan, Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlamanın sevinci içerisinde olduklarını belirterek, Tarihte, eşine ender rastlanan bir bağımsızlık mücadelesi yürütülmüş, yediden yetmişe, kadınıyla, erkeğiyle, kahramanca vatan toprakları savunulmuş ve bu milli mücadelenin sonucunda da Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Kurtuluş savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden diriliş sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde, milletçe kurulan Cumhuriyetimizin tüm değerlerini geleceğe taşımak, milli ve manevi değerlerini korumak hepimizin görev ve sorumluluğundadır. Tarihe, şanlı mücadelemizi altın harflerle yazdırmış olan bu büyük milletin bir ferdi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi.

Turan'ın konuşmasının ardından başlayan defilede öğrenciler kağıt, plastik, çöp poşetleri ve benzeri eşyalardan oluşturdukları kıyafetleri öğretmen ve ailelere sergiledi. Defilenin sonunda öğrenciler alkış aldı.

Edirne\'de İlkokul Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Defilesi
Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Edirne'de İlkokul Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Defilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement