TOGÜ ve Erbaa'dan Toplum Yararına Katkı Projeleri İş Birliği - Son Dakika
Eğitim

TOGÜ ve Erbaa'dan Toplum Yararına Katkı Projeleri İş Birliği

TOGÜ ve Erbaa\'dan Toplum Yararına Katkı Projeleri İş Birliği

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Toplum Yararına Katkı Projeleri' için iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Erbaa ilçe merkezi ve köylerinde çeşitli projeler gerçekleştirilecek.

20.10.2023 10:09  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Toplum Yararına Katkı Projeleri" için iş birliği protokolü imzalandı.

TOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, protokol çerçevesinde Erbaa ilçe merkezi ve köylerinde, "Güçlüyüm Çünkü Farkındayım", "Benim Oyunum Benim Projem", "Çınar Ağacının Gölgesindeki Güçlü Kadınlar", "Güçlü Köklerden Renklenen Tomurcuklara", "Sağlıklı Anne Sağlıklı Toplum" projelerinin paydaş kurumlar ile ekim ayından itibaren başlamak üzere 2024 ve sonraki yıllarda belirlenen takvim çerçevesinde devam ettirilmesi planlanıyor.

Projelerin ilki olan, "Güçlüyüm Çünkü Farkındayım" projesi kapsamında Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Döndü Şanlıtürk koordinatörlüğünde, öğretim üyeleri Gülnaz Ata, Tenzilay Müdüt Altunbay ve bölüm öğrencileri tarafından Erbaa Cumhuriyet Meydanı'nda 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık standı kurularak tarama yapıldı.

Hacıpazar köyünde ikamet eden kadınlara öğretim görevlileri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle meme kanseri ile korunma ve erken teşhis konularında bilgilendirme yapılarak tarama gerçekleştirildi.

Çalışmanın sonraki kısımlarında ders uygulaması kapsamında öğrencilerin de projelere katılımı planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim TOGÜ ve Erbaa'dan Toplum Yararına Katkı Projeleri İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement